Cum se curăță corect nisipul de pe hainele de plajă

0

La plajă, este recomandat să alegi haine și materiale care să-ți ofere confort și să te protejeze de soare și căldură. Iată câteva tipuri de haine și materiale potrivite pentru a-ți face viața mai ușoară la plajă.

Costum de baie: Este piesa esențială pentru o zi la plajă. Optează pentru un costum de baie care să se potrivească și să-ți ofere libertate de mișcare. Poți alege diverse stiluri, cum ar fi bikini, costum de baie întreg sau tankini.

Rochii de plajă: Rochiile de plajă sunt lejere, confortabile și potrivite pentru a le purta peste costumul de baie. Ele te protejează de soare și oferă un look estival relaxat. Alege rochii din materiale fluide, cum ar fi bumbacul sau viscoza.

Șorturi și pantaloni scurți: Șorturile și pantalonii scurți sunt ideale pentru a fi purtate peste costumul de baie. Acestea sunt ușor de îmbrăcat și dau o senzație de libertate. Alege materiale ușoare și respirabile.

Tricouri și bluze lejere: Optează pentru tricouri și bluze din materiale naturale, precum bumbacul sau inul. Aceste material sunt răcoroase și pielea poate „respira” prin ele.

Fuste lejere: Dacă preferi să porți fuste, alege modele lejere din materiale moi și fluide, care să permită aerului să circule și să-ți ofere confort.

Șapcă sau pălărie de soare: Protejează-te de razele solare cu o șapcă sau o pălărie de soare. Acestea nu doar că îți completează ținuta, ci te și ajută să eviți arsurile solare pe față și pe scalp.

Sandale sau șlapi: Încălțămintea potrivită pentru plajă trebuie să fie ușoară și să permită picioarelor să respire. Sandalele sau șlapii sunt opțiuni excelente pentru confortul tău.

Ochelari de soare: Ochelarii de soare nu doar că sunt un accesoriu stilat, dar îți și protejează ochii de razele nocive ale soarelui.

Material rezistent la apă: Asigură-te că ai o pungă sau un sac de plajă dintr-un material rezistent la apă, astfel încât să poți depozita costumele de baie umede și alte obiecte fără a le deteriora.

Cum se curăță corect nisipul de pe hainele de plajă

Din fericire, există modalități simple de a scăpa de nisipul de pe haine sau de pe orice obiect pe care l-am luat pe plajă.

Începe curățarea nisipului pe plajă

Începe să cureți hainele, animalele de companie și orice echipament pe care le ai cu tine încă de când te afli pe plajă. Scutură-te înainte să urci în mașină sau să intri în casă. Este util să ții o perie sau un pieptene în geanta de plajă. Înainte de a părăsi plaja, este important să îți piepteni părul și să îndepărtezi nisipul. Stai cu capul în jos și scarpină-ți scalpul, pentru a te asigura că nu mai cade nisip pe tine după ce te cureți.

Ulterior, clătește-te cu dușul pe care îl găsești pe plajă, dacă există, și schimbă-te în haine curate. Pune hainele ude și murdare de nisip într-un sac, astfel încât nisipul să nu se împrăștie și prin mașină sau prin casă.

Dacă nu poți face duș, poți folosi pudra de talc, după ce ai îndepărtat nisipul de pe corp. Acest truc îndepărtează nisipul de pe piele.

Îndepărtează-te de plajă și scutură totul

După ce te îndepărtezi de plajă, scoate totul din geantă și scutură tot nisipul. Folosește o perie pentru a te asigura că tot nisipul va cădea de pe obiecte și haine. Curăță, de asemenea, și încălțămintea. Pentru sticlele și recipientele de loțiune solară lipicioasă poți folosi o cârpă umedă sau un șervețel umed pentru a înlătura majoritatea nisipului înainte de a le adăuga înapoi în geantă.

Când ajungi acasă, e necesar să speli absolut tot: de la prosoape și haine până la elasticele de păr, dar ai grijă cu nisipul în mașina de spălat. Cel mai bine este să începi prin a înmuia hainele cu nisip într-o găleată și apoi să arunci apa în grădină, sau unde se poate arunca.

Este important de reținut că nu trebuie să intre mult nisip în mașina de spălat, scrie apartmenttherapy.com. Nisipul rămas se poate depune în mașina de spălat și să ajungă în ciclurile următoare. După ce ai terminat înmuierea, spală prosoapele de plajă la o setare cu apă caldă (evită asta dacă prosoapele nu sunt menite să fie spălate în apă caldă!) și usucă-le la soare sau în uscătorul de rufe. Nu uita să rulezi un ciclu gol în mașina de spălat după ce ai spălat prosoapele, pentru a scăpa de nisipul rămas. Această metodă va preveni ca nisipul să ajungă pe alte haine pe care le vei spăla în viitor.

Asigură-te că ai curățat casa și mașina

După ce speli rufele pline de nisip, curăță mai întâi locul din jurul mașinii de spălat, apoi treci la restul casei. Când ai terminat complet spălarea rufelor și obiectelor de plajă, scoate covoarele afară sau du-le la o spălătorie, în cazul în care locuiești la bloc și nu ai unde să le speli.

Uneltele de curățare cu perie rigidă sunt cele mai bune pentru a îndepărta nisipul și praful. Aspiră pentru a finaliza curățarea. Atunci când cureți podelele dure, începe dintr-o parte și curăță bine. Apoi aspiră și nu uita de colțuri! După aceea, folosește un mop umed pentru a curăța în cele din urmă podeaua.

sursa

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.