De ce ar trebui să-ți scoți mereu inelele înainte de a te spăla pe mâini?

0

Spălarea regulată a mâinilor este cheia sănătății. Cu toate acestea, se poate ca acest gest aparent inofensiv să nu fie întotdeauna lipsit de riscuri, mai ales când ținem inelele pe degete. Un dermatolog ne avertizează.

Înainte de a mânca sau de a găti, la întoarcerea acasă, după o călătorie cu metroul sau după ce am folosit toaleta… Spălarea mâinilor ar trebui să aibă loc de aproximativ 8 ori pe zi, conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). 

Acest lucru este esențial dacă dorim să evităm transmiterea de viruși și bacterii. Dar pentru a nu ne strica mâinile frumoase, mai trebuie să știm cum să o facem. Deși știm cu toții că acest exercițiu trebuie să dureze între 40 și 60 de secunde și că toate zonele mâinilor noastre trebuie curățate, mulți nu știu că inelele pe care le putem avea pe degete nu sunt binevenite. 

Pe rețeaua de socializare TikTok, un dermatolog din New York cunoscut sub numele de @teawithmd explică de ce este mai bine să-ți scoți inelele înainte de a te spăla pe mâini.

În timp ce unii oameni își scot bijuteriile înainte de a practica activitate fizică, de a dormi sau chiar de a se spăla, alții nu le scot niciodată. Dacă faci parte din această categorie de oameni, fii atent! De altfel, dermatologul insistă să le îndepărteze pentru că „săpunul sau produsul folosit se poate acumula sub inelele tale și poate provoca iritații, mai ales dacă ai pielea uscată”, precizează medicul. 

În plus, dacă inelele tale nu sunt realizate din materiale precum aurul sau oțelul inoxidabil, acestea se pot păta în timp din cauza contactului cu apa. 

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.