Mitul celor 10.000 de pași pe zi, demontat. Câți trebuie să mergi pentru a trăi mai mult

0

Cu toții am auzit teoria potrivit căreia un număr de 10.000 de paşi pe zi reprezintă soluția pentru a ne menține în formă și sănătoși, însă de curând oamenii de știință au demontat acest mit, relatează Sky News.

Conform unui studiu publicat în European Journal of Preventive Cardiology, numărul magic de care avem nevoie este mult mai mic. Potrivit constatărilor, doar 3.967 de pași sunt de ajuns pentru a diminua riscul de a muri din orice cauză, iar 2.337 de pași sunt suficienți pentru a reduce riscul de a cădea victimă bolilor cardiovasculare. 

În plus, riscul de a muri scade considerabil la fiecare 500 până la 1.000 de pași. De asemenea, o creștere de 1.000 de pași pe zi a fost asociată cu o scădere cu 15% a riscului de a muri din orice cauză, iar cei 500 de pași în plus au fost asociați cu o scădere cu 7% a riscului de a muri din pricina bolilor cardiovasculare. 

La acest studiu au participat peste 226.000 de persoane din toată lumea. Maciej Banach, profesor de cardiologie la Universitatea de Medicină din Lodz, Polonia, a spus că constatările echipei sale sunt valabile atât pentru femei, cât și pentru bărbați, indiferent de vârstă și de locul în care trăiesc. 

Participanții, care aveau în general o stare de sănătate bună, au fost implicați în studiu timp de șapte ani, iar vârsta medie a fost de 64 de ani. Persoanele cu vârsta de 60 de ani sau mai mult au înregistrat o scădere cu 42% a riscului de deces dacă făceau între 6.000 și 10.000 de pași pe zi, în timp ce la persoanele mai tinere care făceau între 7.000 și 13.000 de pași s-a constatat o scădere cu 49% a riscului. 

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.