Ce este sexsomnia și cum îți afectează viața sexuală

0

Un bărbat în vârstă de 38 de ani încearcă în mod repetat să își forțeze soția să facă sex în toiul nopții, dar nu își amintește nimic din ceea ce a făcut când se trezește, scrie edition.cnn.com.

O femeie căsătorită în vârstă de 20 de ani își rupe adesea hainele de pe ea și se masturbează, dar nu-și amintește nimic atunci când partenerul ei o trezește.

Timp de mulți ani, un bărbat în vârstă de 31 de ani se masturbează în timp ce doarme, rănindu-se uneori inghinal. Stânjenit din cauza comportamentului său inconștient, el evită relațiile timp de opt ani.

Toate acestea sunt cazuri documentate clinic de sex în somn, sau sexsomnie, parte a unei familii de tulburări de somn numite parasomnii care includ somnambulismul, vorbitul în somn, mâncatul în somn și teroarea în somn.

În timp ce poate părea că oamenii interpretează visele, multe parasomnii apar atunci când creierul nu se află într-o stare de vis, a declarat Dr. Carlos Schenck, profesor și psihiatru principal la Hennepin County Medical Center de la Universitatea din Minnesota.

„Acestea sunt tulburări de excitare”, a spus Schenck, care a studiat parasomniile timp de decenii. „Ele apar cel mai adesea în timpul celui mai lent și mai profund stadiu al somnului, numit somn delta. Este ca și cum o alarmă sau un declanșator se declanșează în sistemul nervos central, iar tu treci de la subsol la acoperiș în cel mai scurt timp. Cunoașterea ta este profund adormită și nu ești cu programul, dar corpul tău este activat”, a spus Schenck.

„Acest lucru este periculos pentru că apoi începi să mergi și să alergi și să faci tot felul de lucruri fără ca mintea ta să fie trează”.

Este dificil de studiat sexsomnia, deoarece, dacă nu se rănesc, mulți dintre cei afectați nu au nicio idee despre activitatea lor sexuală inconștientă până când un partener de pat nu le spune despre aceasta.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.