Cum să speli un pulover de cașmir fără a-l deteriora?

0

Menținerea tricotajelor noastre preferate nu este cea mai ușoară treabă. Mai ales când sunt făcute din cașmir. Din fericire, există un ghid practic pentru a nu mai face greșeli la curățarea acestui material delicat.

Odată cu sosirea toamnei și a iernii, garderoba noastră este plină de piese din ce în ce mai calde. Între jachete din tweed, paltoane supradimensionate ultra trendy, rochii pulover, mocasini de purtat cu sau fără șosete sau chiar celebrele Ugg-uri, în acest sezon, avem de unde alege. Dar adevăratul articol vedetă al oricărei garderobe rămâne puloverul tricotat. 

Singurul dezavantaj al puloverului tricotat este întreținerea acestuia. De fapt, nu poate fi depozitat în orice fel: optează pentru metoda de pliere pentru a păstra această piesă fragilă în garderoba ta. Pentru a-ți spăla prețiosul pulover, poți folosi tehnica vaporizatorului, care evită deteriorarea sa. Pentru cele mai fragile materiale de pulover, este necesar să fiți și mai vigilenți la întreținere. 

Curățarea hainelor din casmir

Cașmirul provine din părul adânc al caprei și nu este cel mai ușor să ai grijă de acest material. Pentru a-l menține în cel mai bun mod posibil, trebuie să îi înțelegeți nevoile. În primul rând, această țesătură delicată are nevoie de apă pentru a-și menține moliciunea și a evita formarea de boli, motiv pentru care este indicat să o speli după ce ai purtat-o ​​de două-trei ori. Dacă o speli la mașina de spălat, folosește un program la rece cu centrifugare la mai putin de 500 de rotații și să alegi produse specifice (un detergent pentru lână sau un șampon dedicat cașmirului). 

„Puneți-vă puloverul de cașmir într-o husă (o față de pernă închisă cu elastic, fără nasturi sau fermoar, sau mai bine, o pungă de spălat), pentru a preveni deteriorarea sau deformarea acestuia la spălare”, explică un specialist pentru Femme Actuelle. Dacă nu aveți așa ceva la îndemână, spălați-vă hainele delicate pe dos pentru a nu le deteriora. Apoi, lăsați piesa să se usuce plat pe un prosop curat, într-un loc ferit de lumină și căldură. De asemenea, se recomandă interzicerea uscătorului pentru puloverele delicate.

Dacă preferați să vă spălați tricotajele manual, utilizați același tip de detergent ca și pentru spălarea în mașina de spălat. Rețineți că nu este recomandat să utilizați balsam pentru rufe atunci când vă curățați hainele din cașmir. Pentru a termina întreținerea, puteți călca puloverul fără a trage de fibra puloverului, cu un călcat blând și un jet de abur pe spatele puloverului.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.