Vopsirea părului alb sau grizonat: capcanele de evitat

0
par

Pentru a-ți ascunde părul alb sau grizonat, nimic nu este mai eficient decât colorarea. Cu condiția să eviți anumite greșeli.

De cele mai multe ori nu ne plac firele albe din părul nostru și ne vopsim podoaba capilară. Dar totuși trebuie să știi câteva reguli de aur pentru a obține cea mai frumoasă nuanță posibilă.

Permanent sau temporar?

Pentru a alege culoarea care ni se potrivește, este important să cunoaștem proporția de păr alb sau grizonat pe care o avem. Dacă sunt puține fire albe (sub 30%), mai bine alegem ceva temporar, și deci ceva mult mai îngduitor cu părul. Acest lucru va armoniza culoarea părului și va amesteca părul alb cu restul părului. În schimb, dacă numărul de fire albe este semnificativ și nu ni le asumăm, atunci va fi necesar să trecem la colorarea permanentă, care este mai acoperitoare.

Îndrăznim… dar nu prea mult

Dacă vrei să profiți de părul tău alb pentru a adopta o nouă nuanță, ai grijă să nu încerci o culoare prea radicală. Pentru un rezultat mai armonios, este mai bine să rămânem la nuanța noastră de bază și să alegem o nuanță mai jos. Întotdeauna căutăm sfaturi de la un colorist sau de la coaforul nostru, în loc să ne vopsim singure acasă.

Importanța îngrijirii

Toate femeile care au părul vopsit o știu: pentru a-și menține culoarea frumoasă, trebuie să aibă grijă de păr în mod regulat. Optăm așadar pentru un șampon și un balsam special concepute pentru părul vopsit. Produse indispensabile pentru a prelungi „viața” pigmenților! Un alt sfat: aplică o mască pe lungimi și vârfuri și nu pe rădăcini. Acest lucru va evita îngreunarea părului.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.