Ulei de măsline: cum să profiți de beneficiile sale anti-îmbătrânire

0
Ulei de măsline

Îi cunoști deja virtuțile nutriționale, dar probabil mai puțin despre numeroasele sale beneficii pentru piele: anti-îmbătrânire, protectoare, hrănitoare.

Aur lichid adevărat, uleiul de măsline este bogat în vitamine și acizi grași esențiali. Iar atunci când folosești formule cosmetice care îl conțin, cu siguranță vei oferi pielii mulți nutrienți de care are nevoie zilnic. Atenție însă, pentru a profita din plin de proprietățile sale, este important să te asiguri că este presat la rece și certificat organic.

Uleiul de măsline, o mină de virtuți

Bogat în acid oleic, precum și în squalan, o lipidă vegetală, uleiul de măsline joacă un rol cheie în funcția de barieră a pielii. Aceste componente protejează epiderma de agresiunile externe, cum ar fi poluarea și razele UV. Acestea ajută astfel la menținerea unui nivel bun de hidratare și la menținerea pielii catifelate. Asta nu este tot, uleiul de măsline are și proprietăți anti-îmbătrânire. Își datorează virtuțile conținutului său de vitamina A, E și polifenoli. Acești antioxidanți foarte puternici captează radicalii liberi, care sunt în mare măsură responsabili de îmbătrânirea pielii.

Uleiul de măsline, un ingredient activ în evoluție

Uleiul de măsline poate fi folosit la orice vârstă! Înainte de vârsta de 30 de ani, dacă ai piele normală până la uscată, te va ajuta să o rehidratezi în profunzime, oferind confort și suplețe. După această vârstă, poți apela la formule mai specifice care ajută la prevenirea apariției ridurilor fine sau la netezirea acestora. În acest caz, uleiul de măsline este combinat cu alte ingrediente active, cum ar fi extractul de muguri de fag. Începând cu vârsta de 45 de ani, este timpul să facem umplere cu polifenoli antioxidanti, prin produse foarte concentrate în ulei de măsline. Acestea permit îmbunătățirea regenerării pielii.

Formule multiple

Avantajul acestui ingredient activ este că îl poți folosi în fiecare etapă a ritualului tău de frumusețe. Îngrijirea feței de zi sau de noapte, serul, apa micelară demachiantă sau chiar conturul ochilor, uleiul de măsline poate fi folosit peste tot. Alege-l pe al tău în funcție de nevoile tale. Un ser îmbogățit cu ulei de măsline, de exemplu, este ideal pentru hidratarea delicată a epidermei, asigurând în același timp o bună bază de machiaj. O cremă de noapte este mai potrivită pentru tenul matur care caută o acțiune hrănitoare, precum și o textură bogată.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.