Ingredientul din înghețată care este periculos pentru sănătate 

0

Înghețata este desertul favorit al verii. Puțini știu însă că unele sortimente de înghețată sunt un adevărat pericol pentru sănătate.

Potrivit unui studiu, ingredientele care dau înghețatei consistența netedă, pufoasă, pot provoca anumite boli inflamatorii cronice, scrie Science.org. 

Cercetătorii vorbesc și de riscul apariției bolilor metabolice și a inflamației intestinale, în cazul în care în înghețată se găsesc doi emulgatori utilizați în alimentele procesate.

Deoarece în înghețata din comerț se găsesc o mulțime de chimicale, este indicat să o prepari acasă, din ingrediente naturale. Însă, pentru că este mai simplu și, de multe ori, mai delicios, poți cumpăra înghețată din comerț, dar cu atenție. Este important să citești cu atenție eticheta și să alegi sortimente cu cât mai puține E-uri și ingrediente al căror nume nu îți sunt cunoscute. O înghețată curată trebuie să aibă cât mai multe ingrediente naturale, de calitate.

Specialiștii spun că emulgatorii din înghețată întrerup bariera dintre sistemul imunitar și microbiom. Emulgatorii sunt niște compuși asemănători detergentului care se transformă într-un amestec neted, cremos, exact așa cum este nevoie în compoziția înghețatei.

De asemenea, aceștia perturbă bariera dintre sistemul imunitar și flora intestinală. 

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.