Ten matur: ce fond de ten nu marchează ridurile?

0
fond de ten

Fondul de ten perfect pentru tenul matur trebuie să ilumineze, să unifice dar și, mai presus de toate, să nu marcheze ridurile.

Îți dorești un ten omogen și luminos? Arma de machiaj de scos este fondul de ten. Atenție însă, după o anumită vârstă va trebui să fie ales cu grijă dacă nu vrei să scoată în evidență micile riduri și liniile fine de pe față. Unele texturi au tendința de a sublinia mai mult pliurile, în timp ce altele le permit să fie perfect camuflate. Tom Sapin, make-up artist la MAC oferă toate sfaturile sale pentru a face alegerea corectă, potrivit Femme Actuelle.

Fonduri de ten de evitat pe tenul matur

Fonduri de ten matifiante

Pielea unei femei de cincizeci de ani se confruntă adesea cu probleme de deshidratare. Prin urmare, va trebui să evite fondurile de ten cu formule ultra-matifiante. „Formulele matifiante sau de lungă durată tind să se usuce prea mult pe piele, explică Tom Sapin. Această uscăciune a pielii va scoate apoi pliurile și imperfecțiunile”.

Fond de ten pudră

Un alt tip de textură de evitat: pulberile. Sunt, în general, foarte populare cu pielea matură, deoarece sunt practice și se aplică rapid. Din păcate, nu sunt neapărat potrivite după o anumită vârstă. „Uscate, fondurile de ten pudră au tendința de a scoate în evidență ridurile. Prin urmare, trebuie manipulate cu multă moderație, evitând zonele excesiv de marcate”.

Fondurile de ten potrivite pe tenul matur

Formulele flexibile, ușoare și transparente se vor potrivi cel mai bine tenului matur. Se amestecă în piele și îmbrățișează conturul acesteia fără a marca sau a se usca. Dimpotrivă, ele dau aspectul de piele plinuță, plină de viață. Iar dacă ai câteva imperfecțiuni de camuflat, știi că fondul de ten ușor poate rima și cu omogenitate. „După un prim strat, dacă doriți să măriți gradul de acoperire al fondului de ten lichid, încălzește o picătură suplimentară de produs în palmă și aplică doar pe zonele care trebuie corectate”, ne sfătuiește expertul.

Ce zici de pudra aplicată după fond de ten pentru a alunga strălucirea? Tom Sapin vă sfătuiește să evitați să păstrați o strălucire ușoară, foarte actuală. Dacă acest lucru este de neconceput pentru tine, deoarece pielea ta tinde să strălucească foarte mult, atunci folosește o pudră pe bază de minerale, aplicată cu o pensulă de fard de obraz, doar pe zonele „risc” (nas, bărbie și frunte). „O regulă de aur: nu aplica niciodată pudră pe conturul ochilor, altfel riști să-ți scoți în evidență liniile de expresie”.

Cum se aplică pe ridurile estompate?

„Instrumentul nu afectează cu adevărat ridurile, asigură Tom Sapin. Perie, burete … Trebuie să folosești doar cu ce te simți confortabil” . Expertul este de acord că aplicarea direct pe degete permite să aibă un finisaj ușor și natural, deoarece materialul este masat în piele și astfel pătrunde perfect. Pe de altă parte, periile plate trebuie evitate: au tendința de a desena linii mici pe piele, dând iluzia de piele marcată.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.