Menopauza: cum să te îmbraci când ai bufeuri?

0
Menopauza

În jurul vârstei de cincizeci de ani, la vârsta la care apare menopauza, unele femei se confruntă cu mai multe sau mai puține neplăceri din cauza bufeurilor. Adaptează-ți stilul vestimentar la această perioadă a vieții purtând doar anumite materiale.

Menopauza se instalează în corpul tău, bufeurile, creșterea în greutate și durerile articulare îți fac viața grea? Dormi mai puțin bine și este din ce în ce mai greu să găsești haine în care te simți confortabil. Fii sigură, există soluții.

Alege materiale ușoare

Bumbac, mătase și cașmir

Prima regulă pentru a face față bufeurilor este să te îmbraci lejer. Optează pentru țesături naturale precum bumbacul, inul, mătasea sau cașmirul care absorb umezeala și favorizează circulația aerului în întregul corp.

Finet

E fin, ușor și moale, permite trecerea aerului și reduce senzația de căldură. Renumită pentru confortul său, această țesătură absorbantă are și capacitatea de a se usca rapid.

Viscoză

Viscoza, fabricată din celuloză, are proprietăți asemănătoare bumbacului. Este confortabilă și respirabilă. Este un material proaspăt, fluid și plăcut de purtat.

In

Inul, cu fibra sa ultrarezistentă, are proprietăți termoreglatoare și absoarbe bine umezeala. În fața umidității, inul acționează ca o armură care protejează pielea și o lasă să respire. Gândiți-vă și la combinația perfectă de materiale: un amestec de in și viscoză sau in și bumbac.

Țesături tehnice și respirabile

O altă opțiune, dacă ai un aspect sport, alege țesături tehnice inteligente precum îmbrăcămintea sport respirabilă, care lasă aerul să treacă.

Evită lâna

Uită de lână, chiar și pe vreme foarte rece, pentru că atunci când temperatura corpului crește, porii pielii se dilată, transpiri și din moment ce lâna reține căldura, disconfortul este garantat!

Mergi pe stratificare

Nu ești imună la frig când ai bufeuri. Așa că pentru a remedia acest lucru, îmbracă-te în așa fel încât să poți elimina straturi pe care să le poți pune la loc dacă este necesar. Uită de orice poate fi dificil de îndepărtat, cum ar fi puloverele groase. De exemplu, poartă un cardigan lung, un sacou sau un cardigan subțire. O rochie fluidă însoțită de o jachetă va face treaba perfect.

Poartă haine largi

Alege rochii și topuri mai largi, cu flori, precum inul, care te vor ajuta să menții o temperatură bună. Mai bine eviți rochiile prea strâmte care nu lasă pielea să respire. O altă opțiune, pantaloni largi din bumbac cu o bluză confortabilă din in și viscoză peste care să adaugi o jachetă mică dacă este necesar. Seara sau pentru o ceremonie, ideal este sa alegi o ținută care să-ți urmeze formele fără a fi prea strâmtă pentru ca pielea să respire, precum un costum pantalon de exemplu sau o fusta midi evazată.

Evită accesoriile voluminoase

În sfârșit, alege accesoriile potrivite, evitând, de exemplu, accesoriile voluminoase sau sintetice precum un pieptar mare sau o eșarfă din poliester care te va face să transpiri. Optează în schimb pentru bijuterii mici, fine și discrete.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.