Tehnica Marilyn Monroe: trucul care deschide ochii și lungește genele

0
Marilyn Monroe

Această metodă folosită de make-up artistul regretatei actrițe pentru a-i intensifica aspectul este la modă pe TikTok.

Fie datorită lansării filmului biografic „Blonde” cu Ana de Armas, fie după apariția lui Kim Kardashian la Met Gala purtând mitica ei rochie de cristal, Marilyn Monroe se confruntă cu o renaștere a popularității. La peste șaizeci de ani de la moartea ei, povestea și frumusețea ei fascinează un nou publicul, în special pe rețelele de socializare.

Alături de părul ei blond platinat și de rujul roșu, privirea ei fermecatoare atrage curiozitatea. Numai pe TikTok, hashtag-ul #MarilynMonroeMakeUp a acumulat peste 28 de milioane de vizualizări, reunind multe tutoriale pentru a reproduce machiajul ei iconic pentru ochi.

În aceste videoclipuri, profesioniști și amatori deopotrivă încearcă tehnica make-up artistului american Allan Snyder, care a avut onoarea de a face îmbunătățiri de frumusețe pentru Marilyn Monroe, printre alte celebrități feminine din anii 1950. Make-up artistul a folosit o tehnică foarte particulară pentru a sublima ochii actriței. Acest secret de frumusețe reapare astăzi și este copiat în masă de Generația Z pe TikTok în clipuri care au devenit virale.

„Dublu eyeliner” în două tonuri

După cum arată influencerii de frumusețe în aceste tutoriale video, metoda lui Allan Snyder a fost să deseneze mai întâi un eyeliner negru clasic în formă de virgulă pe pleoapa superioară. Până acum, nimic nou.

Apoi, cu un creion maro, expertul desenează o a doua virgulă în colțul exterior al ochiului, de data aceasta urmând linia genelor inferioare. Capătul liniei ar trebui să fie îndreptat ușor în jos, creând un spațiu în formă de triunghi. Ideea a fost de a crea o „umbră” plutitoare sub ochi pentru a aduce profunzime privirii și pentru a face genele să pară mai pline. Make-up artistul profesionist a completat apoi spațiul dintre cele două linii, negru și maro, cu o mică linie de creion nud (sau alb) care se deschide și prelungește și mai mult aspectul.

Acest truc popular de la mijlocul secolului XX (îndrăgit și de Priscilla Presley la acea vreme) pare să-și fi recăpătat locul printre tendințele din ultimele sezoane, reaparând atât pe rețelele de socializare, cât și la show-urile Săptămânii Modei (Chanel, Dior, Giambattista Valli Haute Couture), sau chiar pe chipurile actrițelor din seriale de succes (Lily Collins, Alexa Demie, Nina Dobrev).

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.