Sindromul întoarcerii din vacanță. Cum să combați simptomele

0

Desigur, era mai bine în vacanță. Revenirea la muncă este o traumă mică sau mare pentru mulți, dacă nu pentru toți. Se numește Post Vacation Syndrome, sindromul post-vacanță, care lovește atunci când libertatea se termină și te întorci la obligații, mai ales când orașul în care locuiești are un ritm deosebit de agitat.

Potrivit The Guardian, acest sindrom îi afectează, de fapt, în mod deosebit pe cei care locuiesc în Milano, Londra și Bruxelles, din cauza ritmurilor de viață cu care este greu să te obișnuiești, odată întreruptă vacanța.

Sfaturi pentru a te obișnui cu viața de zi cu zi

Este greu să te întorci să te gândești la termene limită, facturi, copii care merg la școală, gânduri care, după părerea psihologilor, pot fi trăite ca fiind traumatizante și deprimante. Așadar, o metodă de urmat este necesară și pentru lucrătorii smartworking, a căror izolare poate crea unele probleme după încheierea concediilor.

Pentru a combate stresul revenirii acasă, experții sugerează organizarea zilei diferit față de perioada pre-vacanță, creând spațiul potrivit atât pentru activitățile de lucru, cât și pentru petrecerea timpului liber; nu lenevi, nu amâna angajamentele și mai gândește-te câteva zile la lista mentală a celor mai frumoase activități desfășurate în vacanță.

Pentru a combate simptomele sindromului post-vacanță, care poate duce la oboseală și epuizare, dar și dureri musculare și dispoziție scăzută, este necesar să faci activitate fizică în aer liber, pentru a elibera tensiunea psihică și a readuce corpul în echilibru.

Este esențial să treci în revistă cu cei dragi, prieteni, cu care să organizezi aperitive și cine pentru a vorbi despre vacanța lor, o modalitate de a vă aminti momente fericite și relaxante. Lenevitul, potrivit experților, nu este o modalitate bună de a reveni în formă mentală după sărbători, dar viața de zi cu zi trebuie organizată și plină de activități plăcute, hobby-uri, sport, noi pasiuni de cultivat.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.