Tatăl Deliei s-a întors după 18 ani pe Muntele Athos cu o boală grea

0

În urmă cu 18 ani, în 2004, Ion Matache a luat decizia de a merge pe Muntele Athos. Atunci, el a decis, de acord comun cu soția sa, mama Deliei, să divorțeze.

Părinții Deliei locuiesc din nou în aceeași casă, după 18 ani trăiți separat. „Cred că avem grijă unul de altul, că nici eu nu stau prea bine cu sănătate. Au început ale bătrâneții, suntem doi oameni cam la apusul vieții. La bătrânețe trebuie să ai pe cineva, măcar să-ți dea telefon la Salvare, dacă nu poate să te ajute”, a spus Gina Matache la Antena Stars.

Mama Deliei a vorbit despre clipele grele prin care a trecut fostul ei soț. Tatăl artistei a avut o complicație renală, iar medicii au fost nevoiți să recurgă la extirparea unui rinichi. În prezent, bărbatul suferă de polineuropatie (o afecțiune a sistemului nervos periferic), boală care îi îngreunează viața destul de mult. „Am stat dintotdeauna împreună. Omul a venit acasă la el, că e casa amândurora. El a venit de 3-4 ani, când a fost operat. Săracul nu e la pat sau să zici că are ceva grav. Adică, grav a fost, în fine. Ideea era că omul nu se mai întoarce. E un om bolnav, eu bolnavă. Unde să se mai ducă? A avut probleme cu rinichii. I-au scos un rinichi. Acum are și o polineuropatie care îl ține. Săracul, abia merge”, a declarat mama Deliei Matache.

Gina Matache a mai spus că venirea fostului soț acasă a fost de bun augur, în condițiile în care amandoi au ajuns la vârsta la care au nevoie unul de celălalt.

„Cred că avem grijă unul de altul, că nici eu nu stau prea bine cu sănătate. Au început ale bătrâneții, suntem doi oameni cam la apusul vieții. La bătrânețe trebuie să ai pe cineva, măcar să-ți dea telefon la Salvare, dacă nu poate să te ajute”, a mai spus Gina Matache.

Ion Matache are mai multe afecțiuni medicale și, din nefericire, el a fost nevoit să își întrerupă tratamentul cu citostatice din cauza pandemiei de coronavirus. „Următoarea mișcare era să facă încă o rundă de plasmafereză. Dar nu știu… Suntem legați de mâini și de picioare, ce-o vrea Dumnezeu, pentru că nu avem încredere să plecăm nicăieri. (…). E boală autoimună. Și e greu când te uiți la om și nu știi cum să îl ajuți. Boala asta nu este deloc ușoară. Are dureri”, a mai declarat mama Deliei.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.