Sub ce nume va domni Charles, noul Rege al Marii Britanii

0

Charles, fiul Elisabetei a II-a, este noul Rege al Marii Britanii, după decesul mamei sale. Regele Charles și Regina Consoartă, Camilla, au rămas la Balmoral joi seară seară. Vineri se vor întoarce la Londra.

Primul în linia de succesiune, prințul Charles va fi proclamat Rege al Marii Britanii, vineri, în a doua zi după decesul Reginei Elisabeta a II-a. El va avea titulatura de Charles al III-lea.

În vârstă de 73 de ani, Charles a avut o viață tumultoasă marcată de controversele provocate de divorțul său extrem de mediatizat de Diana, supranumită „Prințesa Inimilor”, la care a ajuns deoarece a refuzat să pună capăt relației cu Camilla Parker Bowles.

De altfel, Charles s-a căsătorit cu Camilla în 2005, la opt ani de la moartea tragică a Prințesei Diana. Camilla a primit titlul de ducesă de Cornwall. Anul acesta, cu ocazia jubileului de platină, Regina Elisabeta a II-a și-a exprimat „dorința sinceră” ca soția lui Charles, „Camilla, să fie desemnată regină consoartă” atunci când Charles va fi rege.

Urcarea pe tron al lui Charles va pune capăt unei perioade de aşteptare mai lungi decât în cazul tuturor predecesorilor săi ajunşi la conducerea Marii Britanii, o monarhie cu o istorie de peste 1.000 de ani.

Teama unora dintre monarhişti, dar şi speranţa republicanilor, este că prinţul Charles va fi un rege slab. Admiratorii săi cred însă că înţelepciunea, grija şi preocuparea pentru ecologie îi va aduce sprijinul public de care are nevoie.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.