Ce prevede „Operațiunea Unicorn”, planul declanșat după moartea Reginei Elisabeta a II-a

0

Odată cu moartea reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii pe teritoriul Scoției a început și „Operațiunea Unicorn”. Este vorba despre un plan de acțiune creat pentru această situație, în cadrul căruia trupul suveranei va fi adus la Londra.

În primul rând, activitatea parlamentului scoțian este suspendată, iar autoritățile se pregătesc pentru sutele de mii de oameni așteptați să vină la Castelul Balmoral. De acolo, trupul Reginei Elisabeta a II-a va fi dus cu trenul la Palatul Holyroodhouse din Edinburgh, reședința sa oficială din Scoția. Apoi, la catedrala St. Giles, unde politicieni și oameni îi vor aduce un ultim omagiu.

În ultima etapă a „Operațiunii Unicorn”, sicriul va fi urcat la bordul Trenului Regal, de unde va călători pe coasta de est până la Londra. În fiecare gară de-a lungul traseului va fi o gardă de onoare, pentru ca, într-un final, Elisabeta a II-a să ajungă pentru ultima dată în Sala Tronului de la Palatul Buckingham.

Înmormântarea suveranei ar urma să aibă loc la Westminster Abbey peste 10 sau 11 zile, data urmând să fie confirmată de Palatul Buckingham. Este probabil să fie declarată o zi liberă, iar în acest caz, școlile vor fi închise, potrivit BBC.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.