Câte proprietăți are regele Charles al III-lea în România și de ce iubește țara noastră

0
Prințul Charles are în România nu mai puțin de zece proprietăți dintre care cea mai cunoscută este cea de la Viscri. Proprietățile au fost achiziționate prin Fundaţia „Mihai Eminescu Trust”, pe care o patronează.

Printre proprietățile deținute se numără Conacul Apafi din localitatea Mălâncrav, judeţul Sibiu, o locuinţă în Viscri, judeţul Braşov, patru în Valea Zălanului, judeţul Covasna şi alte patru în satul Breb din judeţul Maramureş.

Peste un milion de lire sterline a investit Fundația Prințului de Wales în România, conform dezvăluirilor directorului executiv al fundației, Aura Woodward.

Regele Charles a spus în repetate rânduri că „iubesc România” și „red ca ați uitat ca am o stră-stră-strabunică din Transilvania, deci am toate motivele”. A vizitat pentru prima dată meleagurile noastre acum 20 de ani și spunea la vremea respectivă că a descoperit o țară „uimitoare”. Mai mult, Charles a dezvăluit că România are un loc special în inima lui și că la fiecare vizită aici o parte din el „se simte acasă”, potrivit declarațiilor sale din cadrul unui film realizat de Charlie Ottley.

„România este o ţară uimitor de diversă, de la Delta Dunării, cea mai mare şi mai sălbatică zonă umedă a Europei, la pădurile, izvoarele şi mănăstirile Bucovinei, Moldovei şi Maramureşului, colinele Apusenilor sau întinderile nelocuite ale Harghitei, colecţiile nepreţuite din muzeele Bucureştiului sau frumuseţea sălbatică a defileului Porţile de Fier, castelele, munţii şi satele săseşti ale Transilvaniei sau văile retrase ale Banatului şi Crişanei. Moştenirea istorică a României se întinde în trecut până la fortăreţele dacilor şi cetăţile greceşti Histria şi Argamun. O atât de bogată diversitate naturală şi culturală reunite sub acelaşi drapel e remarcabilă şi e una dintre caracteristicile care fac din România acest colţ deosebit al Europei. Remarcabilă în aceeaşi măsură este hotărârea poporului român de a-şi conserva şi păstra patrimoniul, de a nu lăsa să se piardă meşteşugurile şi tradiţiile şi de a păstra ce-i mai bun din trecut pe măsură ce construieşte un viitor mai senin. Mă bucură nespus că numeroasele comori ale României ajung să fie cunoscute şi apreciate de tot mai mulţi oameni”, menţionează Regele Charles în film.

Regele Charles s-a declarat foarte dezamăgit că nu a putut veni în România în ultimii ani din cauza pandemiei de Covid.

„În ce mă priveşte, România ocupă un loc deosebit în inima mea. Îl număr printre strămoşii mei pe Vlad Ţepeş, ceea ce ar putea explica de ce la fiecare vizită o parte din mine se simte acasă. Voi continua, atât cât îmi va sta în putinţă, să pledez pentru importanţa protejării şi celebrării comorilor unice ale României, a satelor, a clădirilor istorice, a tradiţiei culinare, a preţioasei biodiversităţi, a faunei sălbatice şi a pădurilor maiestuoase. Sunt multe locuri de explorat şi turismul domestic are un potenţial excepţional de a crea noi locuri de muncă, de a genera prosperitate până şi în cele mai izolate zone rurale. Îi încurajez, deci, pe toţi românii să descopere bogăţiile de necrezut care se află între graniţele admirabilei voastre ţări, iar atunci când voi putea să călătoresc din nou în România va fi pentru mine o ocazie deosebită pe care o voi preţui”, mai spune Prinţul Charles.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.