Postul Crăciunului 2023. Beneficiile postului asupra sănătății

0

Împreună cu importanța religioasă pentru unii oameni, postul este bun pentru corp deoarece oferă multe beneficii dacă este ținut într-o manieră corectă și sănătoasă.

Beneficiile postului includ detoxifierea, vindecarea mai rapidă, pielea radiantă și hormonii anti-îmbătrânire.

Dacă se desfășoară într-un mod ghidat, postul are următoarele beneficii:

1. Detoxifierea

Atunci când organismul nu consumă alimente, acesta transformă depozitele de grăsimi în energie, care eliberează substanțe chimice din rezervele grase și duce la eradicarea acestor substanțe chimice prin organe. A fost bine favorizat de terapia ayurvedică pentru curățarea și corectarea dezechilibrelor din organism.

2. Sănătate mentală

După post, sângele este mai plin de endorfine, ceea ce vă face mai atentă și vă oferă un sentiment de bună stare de sănătate mintală. Studiile au furnizat dovezi privind îmbătrânirea sănătoasă a creierului, care este atribuită restricției calorice și postului intermitent.

3. Chimioterapie eficientă

Studiile au demonstrat că o schimbare în nivelurile de glucoză datorate postului se dovedește a fi benefică pentru eficacitatea chimioterapiei efectuate împotriva tumorilor. În mod absolut, nici un consum de calorii pentru o perioadă determinată nu stimulează multe schimbări legate de protecția celulelor corpului. Acest lucru este favorabil pacienților care suferă de cancer sau care suferă un tratament de întărire a tumorii.

4. Combaterea obezității

Postul a fost folosit pentru a combate obezitatea pentru o lungă perioadă de timp. Un studiu a demonstrat rezultate pozitive în ceea ce privește pierderea medie săptămânală de greutate care a apărut la pacienți după repaus. Aceasta declanșează enzimele hepatice și distruge grăsimea și colesterolul în acizi biliari esențiali, care stimulează metabolismul și transformă excesul de grăsimi în căldură.

5. Intestine sănătoase

Postul ajută la inversarea declinului legate de vârstă în funcționarea celulelor stem intestinale. Studiile spun că, în timpul postului, celulele descompun acizii grași în loc de glucoză și acest lucru ajută celulele să devină mai regenerative.

6. Tratamentul epilepsiei

Epilepsia se referă la o tulburare a creierului în care o persoană suferă de convulsii recurente care pot duce la o transformare a comportamentului. Postul s-a dovedit a fi benefic pentru pacienții care suferă de epilepsie. Studiile asupra acestui subiect au arătat rezultate pozitive în ceea ce privește frecvența crizelor la acești pacienți.

7. Tratează artrita reumatoidă

Poliartrita reumatoidă este o afecțiune cronică care provoacă inflamarea articulațiilor flexibile, a țesuturilor înconjurătoare și a organelor. Sub supravegherea medicală, postul controlat a arătat rezultate semnificative în studiile efectuate. Cu toate acestea, este recomandat să se urmeze o dietă vegetariană ulterior postului.

8. Tratamentul pancreatitei

Pe lângă hrănirea intravenoasă și tratamentul cu fluide, postul a fost acceptat ca o strategie de tratament pentru pancreatita acută. Reglarea insulinei împiedică, de asemenea, diabetul de tip 2, deoarece nivelurile de glucoză sunt normalizate.

9. Accelerează vindecarea

Postul promovează procesul de vindecare în corp. Atunci când produsele alimentare nu mai sunt prezente în stomac, organismul se concentrează asupra altor funcții vitale, cum ar fi activitatea metabolică și sistemul imunitar, mai degrabă decât digestia care nu este necesară până la următoarea masă. Cercetările au arătat o dezvoltare semnificativă a sistemului imunitar al intestinului și a stării generale a pacientului sub supravegherea medicală.

10. Îngrijirea pielii

Mecanismul autofagiei implică o sinteză și reciclare a componentelor celulare prin degradarea celulelor inutile. Se promovează în timpul postului. Aceasta duce la producerea de celule și țesuturi mai sănătoase în organism, ceea ce duce la o piele mai sănătoasă. De asemenea, ajută la producția de colagen și tratamentul acneei.

11. Eliberarea hormonilor de creștere

Hormonii de creștere stimulează creșterea și producerea celulelor în organism. Producția de astfel de hormoni crește în timpul postului, ducând la eliberarea unei creșteri mai bune și a hormonilor anti-îmbătrânire.

12. Protejează sănătatea inimii

Postul influențează reglarea glucozei și a sănătății cardiovasculare. Acest lucru a fost demonstrat prin diferite studii realizate în această privință, împreună cu alte beneficii pentru sănătate, cum ar fi scăderea tensiunii arteriale, masa corporală, trigliceridele și creșterea sensibilității la insulină și nivelurile de colesterol HDL (bun).

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.