Ce sunt destinațiile „dupes”, noul trend pentru vacanțe 

0

Călătorii au adoptat strategia de a căuta alternative mai ieftine în 2023 pe măsură ce prețurile au crescut, și vor continua să o facă și în 2024, au declarat experții. 

Este o modalitate excelentă de a economisi bani în călătoriile din 2024.

Acest concept – căutarea de alternative mai ieftine sau „dupe-uri” ale produselor scumpe – a fost popularizat de influencerii Generației Z și a milenialilor de pe rețelele de socializare și a câștigat o largă acceptare în contextul inflației ridicate.

„În 2024, americanii sunt predispuși să aleagă destinații mai puțin cunoscute în locul zonelor turistice consacrate pentru vacanțele lor”, a declarat Jon Gieselman, președintele Expedia Brands.

Exemple concrete pentru destinații „dupe”

Căutările de zboruri pentru destinațiile de călătorie „dupe” au crescut în 2023. Termenul „dupe” este, desigur, o expresie nouă care pune o nuanță asupra vechiului concept de vânătoare de reduceri. 

Căutările pentru Taipei, un „dupe” pentru Seoul, au crescut cu 458% în SUA și cu 2,786% la nivel global, conform Expedia. Cele către Pattaya, Thailanda, o alternativă la Bangkok, au înregistrat o creștere de 163% în SUA și de 249% la nivel global.

La fel, căutările de zboruri către insula Curaçao, un substitut pentru St. Martin, au crescut cu 228% în SUA și cu 185% la nivel global. Cele către Perth, Australia, un „dupe” pentru Sydney, au înregistrat o creștere de 33% în SUA și de 109% la nivel global. În plus, căutările către Liverpool, Anglia, o alternativă la Londra, au crescut cu 138% în SUA și cu 97% la nivel global, conform Expedia. 

 

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.