Trendul de pe TikTok care îi îndeamnă pe oameni să-și spele părul o dată pe lună, ca să fie mai des și mai frumos. Ce spun medicii

0

Pe TikTok a apărut un nou trend – hair training (antrenamentul părului) – în care persoanele sunt îndemnate să nu-și spele părul timp de 30 de zile.

Noul trend este concentrat pe oamenii care își spală părul cât mai rar posibil, existând convingerea că acest lucru le va antrena scalpul și părul să arate mai sănătos și mai frumos. De asemenea, aceste persoane cred că, procedând astfel, scalpul și părul se vor îngrășa mai rar, astfel că, pe viitor, părul va avea nevoie de spălări mai rare.

Potrivit Insider, hashtag-ul #hairtraining a strâns până acum aproximativ 164,1 milioane de vizualizări pe TikTok. Într-una dintre cele mai populare postări de pe TikTok pe această temă, @cherries_87, creatoare de conținut despre îngrijirea părului, a spus că nu și-a spălat părul timp de 33 de zile și că anul acesta s-a spălat doar de trei ori. Videoclipul a fost postat pe 7 aprilie și a strâns 5,7 milioane de vizualizări și peste 613.000 de aprecieri. 

„Înainte de a mă spăla pe păr, îmi masez rădăcinile cu ulei de rozmarin și aplic un balsam pe care îl țin pe păr peste noapte”, a spus @cherries87 în videoclip, menționând că își spălase părul ultima dată pe 5 martie, cu mai mult de o lună înainte de realizarea clipului în cauză.  Mai multe persoane au spus că sunt sceptice în ceea ce privește acest „antrenamentul al părului”, spunând în mesaje că părul lor arată gras după o zi sau două în care nu l-au spălat. 

Experții nu sunt de acord și spun că practica ar putea provoca o cădere masivă a părului. Fariha Anwar, medic estetician la Euromed Clinic Dubai, a declarat pentru Healthline că obiceiul poate determina acumularea de sebum în exces pe scalp. „Astfel, ești expus riscului de a dezvolta dermatită seboreică, o afecțiune comună a pielii care afectează în primul rând scalpul și se caracterizează prin înroșirea pielii, mâncărime și inflamații”, a spus Anwar. Ea spune că afecțiunea duce la scărpinat și, în final, la căderea părului.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.