Piele matură: 4 sfaturi pentru a-ți proteja fața de frig

0

Iarna, pielea feței este pusă la încercare de frig. Un dermatolog american oferă câteva sfaturi pentru a o hrăni în profunzime pentru a combate disconfortul cauzat de temperaturile scăzute.

Dacă frigul poate deveni rapid un atac asupra pielii, acest lucru este și mai adevărat pentru pielea matură. Și pe bună dreptate, de-a lungul anilor, pielea noastră se schimbă și de aceea necesită o atenție progresivă. Organismul își reduce treptat producția naturală de acid hialuronic, colagen și elastină, ceea ce face pielea mai subțire și provoacă deshidratare. Acest proces natural are ca rezultat apariția ridurilor fine, care uneori se pot cupla cu pete de hiperpigmentare și acnee.

Schimbări inevitabile care variază de la o persoană la alta, în funcție în special de moștenirea genetică pe care nu o alegem și de stilul nostru de viață, care poate fi adaptat. Pe lângă aceste modificări, există și tulburările hormonale legate de menopauză care ne afectează și pielea. Temperaturile scăzute și frigul ne pot pune apoi pielea la încercare, cu riscul de a o stresa și de a o deteriora. Prin urmare, este recomandat să vă adaptați produsele și să includeți anumite acțiuni în rutina de îngrijire a pielii.

Hidratează-ți pielea pentru a preveni deshidratarea

Dacă pielea matură necesită o protecție adecvată împotriva soarelui vara, același lucru este valabil și iarna. Lipsa umidității și aerul rece o deshidratează, ca să nu mai vorbim de dus-întors între exterior și spații interioare încălzite. Pentru a limita aceste efecte devastatoare, este recomandat să vă hidratați corect pielea până la revenirea temperaturilor mai blânde, potrivit Well + Good. 

Promovați reînnoirea celulară

Un alt produs emblematic de baie pentru a răsfăța pielea matură, retinoizii. Acești derivați de vitamina A sunt aliați anti-îmbătrânire care îmbunătățesc și accelerează reînnoirea celulară. Dar acesta nu este singurul lor atu, după cum detaliază Dendy Engelman: „Acidul retinoic acționează ca un antioxidant care ajută la prevenirea daunelor cauzate de radicalii liberi care sunt cauza principalelor semne de îmbătrânire.”. Retinolul se aplică seara deoarece este fotosensibilizant, poate usca pielea, motiv pentru care se recomandă optarea pentru un produs cu o concentrație scăzută.

Cremă de protecție solară ca scut zilnic

Crema de protecție solară este un must-have la care nu ar trebui să renunți iarna. „Folosirea cremei solare este o regulă de aur la orice vârstă, chiar și iarna”, spune specialistul. Chiar dacă soarele este ascuns după nori, razele UV sunt într-adevăr prezente și vă provoacă daune pielii. Utilizarea unui SPF face astfel posibilă limitarea agresiunilor externe, la fel ca și lumina albastră.

Produse de integrat în rutina de îngrijire a pielii

În cele din urmă, există dispozitive de nouă generație de integrat în rutină care vor promova regenerarea celulară , fie prin microcurent sau prin terapie cu lumină. „Folosirea unui dispozitiv de strângere a pielii este o modalitate foarte eficientă de a inversa semnele vizibile ale îmbătrânirii și de a reda un tonus tânăr și strălucitor pielii tale”, spune Dendy Engelman. Dacă ești mai tradiționalist, ți se pot potrivi și alte dispozitive, cum ar fi rola de jad și gua sha.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.