În ce constă tehnica de respirație în cutie, această metodă de respirație antistres?

0

Dacă în prezent vă confruntați cu niveluri mai mari de stres și anxietate, este posibil să căutați soluții pentru a vă atenua simptomele. Deși știm că exercițiile fizice pot face o mare diferență în starea noastră de spirit și nivelurile de energie, simplul act de a respira cu intenție poate calma simțurile. Cunoașteți respirația cutiei.

Deși multe tehnici de respirație sunt eficiente, respirația cutie, cunoscută și sub denumirea de respirație pătrată, respirație 4×4 sau respirație pătratică, este una dintre cele mai ușor de încercat pentru începători. Respirația în patru numere este renumită pentru că este folosită de Navy SEAL ca metodă de a rămâne calm în circumstanțe tensionate. Deoarece poate fi folosit oricând și oriunde, puteți considera această tehnică de respirație o superputere secretă de buzunar.

Cum să faci tehnica de respirație în cutie?

Inhala. Inspirați încet și profund prin nas în timp ce numărați încet până la patru în cap. În timp ce faceți acest lucru, acordați atenție simțurilor: simțiți că aerul vă umple plămânii, câte o secțiune până când plămânii sunt complet plini și aerul intră în abdomen.

Pauză. Aceasta este o pauză necesară, deoarece necesită atenția și concentrarea dvs., mai degrabă decât inspirația și expirarea fără efort. Asigurați-vă că vă țineți respirația pentru o altă numărare lentă de patru.

Expiră. Acum expirați prin gură pentru aceeași numărătoare lentă de patru, împingând aerul din plămâni și din abdomen. Observați senzația că aerul iese din plămâni.

pauză din nou. Țineți-vă respirația pentru aceeași numărătoare lentă de patru înainte de a repeta acest proces.
Puteți dezvolta această tehnică de respirație cinci până la 10 minute. De asemenea, puteți prelungi expirația pentru o perioadă mai lungă dacă alegeți să faceți acest lucru până la șase sau opt secunde.

Cel mai important, ar trebui să luați în considerare numărul de patru respirații, dar faceți ceea ce vi se pare natural. Acest lucru ar putea însemna un număr de trei, șase sau orice număr este cel mai potrivit pentru corpul tău.

 

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.