Machiajul sprâncenelor: în ce ordine ar trebui să aplici produsele pentru a le pune în valoare

0

Sprâncenele ne structurează ochii și dau armonie feței noastre. Dacă de multă vreme tendința a fost de a îndepărta părul foarte fin, în ultima perioadă, am căutat mai degrabă să le încarnăm, să le remodelăm și să le coafăm pentru a le conferi densitate. În timp ce unii recurg la un lifting de sprâncene, microblading sau microshading pentru a le oferi intensitatea pe care nu o au în mod natural, alții preferă să apeleze la machiaj.

Fadimatou Tambari este un expert în machiaj pentru brandul Anastasia Beverly Hills. Ea a explicat deja cum să machiezi sprâncenele subțiri și rare pentru a le oferi un aspect plin, rămânând în același timp naturale. Ea recomandă să folosești un creion cu vârful fin și să nu umpli sprânceana cu prea mult material.

Însă, indiferent dacă sprâncenele tale sunt subțiri sau mai pline, expertul recomandă să le machiezi mereu prima mară, pentru că ele sunt cele care vor da tonul pentru restul machiajului. De asemenea, ea recomandă să începi sistematic prin ștergerea sprâncenelor cu un șervețel curat, nu cu un tampon de bumbac, care ar putea lăsa reziduuri. Acest lucru ajută la îndepărtarea excesului de produse care poate rămâne pe piele (sau fond de ten dacă ai aplicat machiaj înainte). Atunci tot ce trebuie să faci este să te apuci de treabă. 
În ce ordine ar trebui să aplici produsele pentru sprâncene?

Fadimatou Tambari precizează că începe întotdeauna cu „o bază, un creion colorat cât mai armonios în raport cu chipul persoanei”. Acesta din urmă trebuie, așadar, să țină cont de culoarea pielii și de subtonurile acesteia, dar și de culoarea părului atât la rădăcini, cât și la lungime. Apoi vine detaliul. „Nu o facem neapărat în fiecare zi, dar putem folosi un creion cu o nuanță ceva mai închisă, sau un creion, puțin mai deschis, pentru a crea fire de păr false, pentru a da mai multă definiție și structură feței.”

Continuam cu fixarea. „Putem folosi o ceară sau un gel special conceput pentru sprâncene. Ne amintim să îndepărtăm excesul de produs înainte de a-l aplica”, continuă expertul. Acest lucru vă permite să modulați cantitatea de produs, astfel încât rezultatul va fi mai ușor de controlat, indiferent dacă doriți să îl aplicați sau să îl îmbunătățiți, în funcție de starea de spirit a zilei.  În cele din urmă, pentru a termina, puteți adăuga lumină cu corector. Fadimatou Tambari precizează că ar trebui să evitați să o puneți deasupra sprâncenei, deoarece aceasta este o zonă în care aveți tendința de a aplica bronzul, ceea ce ar avea ca rezultat încarnarea tenului.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.