„Harta magnoliilor” din București – e timpul pentru poze frumoase!

0
Harta Magnoliilor
Harta Magnoliilor

Primăvara înseamnă prospețime, libertate și renaștere. Primăvara înseamnă explozie de culoare și zâmbete! Primăvara înseamnă și…magnolii!

Oricine a văzut măcar o dată în viață o magnolie începe imediat să viseze la un copac minunat înflorit lângă casa lui. Nu contează unde a avut loc cunoștința – pe coasta Mării Negre sau în grădina botanică – imensele flori de magnolie albă, roșie sau roz pal lasă o amprentă de neșters în sufletul oricărei persoane.

Capitala este împânzită de arbori cu magnolii. Magnoliile din București oferă un adevărat spectacol și o explozie de culoare în peisajul posomorât și gri. Există numeroase locuri în care poți admira cele mai frumoase flori! În sprijinul iubitorilor de magnolii a venit Diana Robu, care în 2021 a creat Harta Magnoliilor.

Proiectul s-a născut după primăvara petrecută de români în izolare, în 2020. „#HartaMagnoliilor a început ca o joacă. După ce primăvara din pandemicul 2020 m-a prins pe balcon, zgâindu-mă la traimavul 1 (la întors e tramvaiul 10), am vrut să recuperez cumva și m-am organizat cu liste, mi-am făcut harta cu pinuri violet, acolo unde știam că sunt magnoliile celebre, vreo 15-20, și-am plecat într-o zi la plimbare. Am luat străduțele la pas printr-un oraș pe care l-am regăsit mai colorat și mai tihnit decât îmi aduceam eu aminte.”, povestește Diana pe blogul său.

Diana Robu

În plimbare a descoperit mai multe magnolii decât își amintea inițial și, adăugând pin-uri, harta a început să se mărească. A creat o pagină de Facebook Harta Magnoliilor și astfel a început să împărtășească plimbările sale și cu necunoscuți.

Harta Magnoliilor

consultă harta AICI

De la 15-20 de adrese, harta cuprinde acum peste 500 de magnolii prin toate sectoarele Bucureștiului.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.