De ce este mai bine să nu te speli pe dinți după micul dejun

0
spalat pe dinti

Fără îndoială că periajul dinților este unul dintre cei mai importanți pași ai rutinei tale de igienă orală. Dar dacă o faci la momentul nepotrivit, ar putea, în unele cazuri, să-ți saboteze toate eforturile de a-ți menține dinții sănătoși și puternici.

Deși te-ar tenta să-ți reîmprospătezi respirația imediat după micul dejun, este mai bine să te speli pe dinți la prima oră dimineața, deoarece multe alimente obișnuite pentru micul dejun îți pot înmuia smalțul, deteriorându-l neintenționat .

Știm că unii oameni preferă să se spele pe dinți înainte de micul dejun, în timp ce alții o fac imediat după masă. Și am decis să aflăm ce s-ar putea întâmpla dacă te speli pe dinți imediat după micul dejun.

Îți poate deteriora smalțul.

Periajul dinților după ce mănânci ajută la combaterea bacteriilor și îți protejează smalțul de deteriorare, dar în unele cazuri, poate funcționa invers. Când mănânci sau bei ceva acid, cum ar fi sucul de portocale, sucul de grapefruit sau apă cu lămâie, acidul citric din aceste alimente poate înmuia temporar smalțul dinților, iar periajul imediat după masă poate slăbi smalțul.

Dacă îți place să bei un pahar cu suc de portocale sau să adaugi o felie de lămâie în apă la micul dejun, este mai bine să nu te speli pe dinți aproximativ 30 de minute după aceea pentru a evita deteriorarea smalțului. Iar dacă nu ai mult timp dimineața, este mai indicat să te speli pe dinți înainte de micul dejun.

Poate afecta culoarea dinților tăi.

Smalțul îți protejează dinții și, deși este cel mai dur țesut din corpul uman, periajul imediat după masă îl poate deteriora în unele cazuri. Atunci când smalțul nu este atât de puternic pe cât ar trebui să fie, îți poate afecta dinții în multe feluri și îi poate face mai vulnerabili la pătare.

S-ar putea să-ți facă dinții mai sensibili.

Dacă ai simțit vreodată o durere bruscă și ascuțită când consumi ceva cald sau rece, acesta ar putea fi un semn că dinții tăi sunt prea sensibili. Sensibilitatea dinților poate apărea din diverse motive, iar unul dintre ele este smalțul dentar slăbit. Deoarece periajul imediat după ce ai consumat anumite alimente poate crește sensibilitatea dinților, este mai bine să previi acest efect secundar neplăcut și să te speli pe dinți înainte de a mânca.

Poate crește producția de salivă.

Spălatul pe dinți imediat după ce te trezești te ajută să te simți mai împrospătat dimineața și, de asemenea, să-ți pornească producția de salivă. Deoarece saliva conține agenți antimicrobieni, ajută la descompunerea alimentelor mai ușor și ucide în mod natural bacteriile dăunătoare care sunt responsabile de cariile dentare.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.