Exerciții fizice care-ți pot reduce crampele menstruale

0
crampe

Când suferi de crampe dureroase și balonări enervante, ultimul lucru la care te poți gândi este să mergi la sală. Dar a rămâne activ este de fapt unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru a atenua crampele menstruale și nici măcar nu trebuie să mergi la sală. Toate exercițiile pe care le-am descris în acest articol pot fi făcute acasă și nu necesită echipament scump.

Toate femeile se confruntă cu durerile menstruale, cunoscute și sub numele de dismenoree. De obicei, aceste dureri sunt foarte accentuate în prima zi în care ești la menstruație, dar ai stări neplăcute și înainte și în ultimele zile. Cele mai norocoase femei au dureri mai ușoare și pe o durată scurtă, însă există și cazuri în care poți ajunge la urgențe din cauza acestora.

De obicei, crampele se resimt în partea inferioară a abdomenului și în zona spatelu, însă variază de la organism la organism. Din fericire, există câteva exerciții simple prin care poți reduce disconfortul.

Puntea fesieri

Acest exercițiu simplu îți pune corpul într-o poziție inversată, ajutând să preiei greutatea de pe podeaua pelvină și reducând senzațiile dureroase din abdomenul inferior. Întinde-te și îndoaie genunchii, astfel încât ambele picioare să fie plate pe podea. Atinge vârfurile degetelor spre călcâie și ridică pelvisul cu 5 cm deasupra covorașului. Ridică pelvisul spre tavan și repetă această mișcare de 8-10 ori.

Mersul pe jos

Mersul pe jos este cel mai simplu mod de a-ți menține inima sănătoasă și de a atenua crampele neplăcute ale menstruației. Acest cardio ușor, de intensitate scăzută, ajută la reducerea stresului pe care multe femei îl simt în timpul menstruației. Mersul pe jos ar putea fi deosebit de benefic spre sfârșitul menstruației, deoarece plămânii funcționează mai bine.

Adu genunchii la piept

Acest exercițiu relaxant ar putea ajuta la calmarea crampelor din abdomenul inferior. Întinde-te pe spate și întinde un picior. Apoi trage ușor celălalt genunchi în sus, spre bărbie. Menține această postură câteva minute și repetă cu piciorul opus.

Yoga și Pilates

În plus față de ameliorarea stresului și de faptul că te ajută să-ți găsești pacea interioară, yoga și Pilates pot reduce multe simptome neplăcute ale menstruației, cum ar fi crampele, oboseala musculară și durerea. Aceste activități ar putea fi deosebit de benefice cu câteva zile înainte de începerea menstruației. Ține minte că corpul tău poate funcționa diferit în acest timp și acordă-ți o pauză dacă simți că exercițiul este prea intens pentru tine.

Așezată cu picioarele înainte

Dacă suferi de dureri de cap și schimbări de dispoziție în timpul menstruației, atunci acest exercițiu simplu ar putea fi exact ceea ce a prescris medicul. Stai cu picioarele întinse în fața ta. Apoi apleacă-te încet înainte, trage abdomenul spre interior și menține această poziție timp de până la 3 minute.

Ridică greutăți ușoare

În timp ce accesul la sală și ridicarea greutăților mari ar putea să nu fie cea mai bună idee atunci când încerci să reduci crampele menstruale, ridicarea ușoară poate ajuta de fapt la calmarea durerilor enervante. Mișcările repetitive îți fac mușchii mai flexibili și mai puternici și te poți antrena în confortul propriei case.

sursa: tabu.ro

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.