Fie că ai câteva fire de păr inestetice pe bărbie sau deasupra buzei superioare, poți scăpa de ele ușor fără să mergi la salon. Deosebit de sensibile, aceste zone ale feței trebuie epilate cu grijă.
Cum să îndepărtezi părul facial?
Ai la dispoziție mai multe soluții, în funcție de preferințe și tipuri de ten. Dar, în primul rând, indiferent de metoda de îndepărtare a părului pe care o alegi, amintește-ți întotdeauna să cureți pielea de pe față în prealabil, sau chiar să o dezinfectezi cu un antiseptic, pentru a îndepărta impuritățile și a evita înfundarea porilor, care pot crea erupții cutanate.
Îngrijirea pielii este, ulterior, esențială. Pe lângă aplicarea unei creme hidratante calmante după îndepărtarea părului pentru a minimiza iritația, adoptă o rutină de îngrijire adaptată pielii tale, care include exfoliere regulată pentru a scăpa de pielea moartă de pe față.
Ceară, cremă depilatoare, epilator electric… Ce să alegi?
- Pentru o îndepărtare clară a părului cu rezultate de lungă durată, alege metoda cu ceară facială fierbinte. Căldura sa dilată porii pielii, facilitând îndepărtarea părului cu bulbul său, fără riscul de rupere și minimizând durerea. Un punct bun pentru pielea sensibilă.
- Poți opta si pentru pensetă sau un epilator electric special conceput pentru îndepărtarea părului facial, care îți va permite să obții același rezultat ca și epilarea cu ceară. Totuși, în funcție de model, un epilator electric poate să nu prindă tot părul sau să-l taie. Acest lucru necesită câteva retușuri cu penseta.
- Pentru epilare rapidă și nedureroasă optează pentru cremă depilatoare. Nu smulge părul, ci doar elimină partea sa vizibilă de pe suprafața pielii. Mic dezavantaj care nu trebuie trecut cu vederea: ceea ce a fost inițial dat jos va crește din nou mai gros și mai repede, deoarece tăierea părului stimulează creșterea acestuia. De asemenea, asigură-te că testezi produsul pe o zonă mică de piele pentru a verifica eventualele reacții alergice.
- Pentru cei care preferă o variantă rapidă și convenabilă, epilarea cu bic poate fi și ea o soluție, deși necesită întreținere regulată, întrucât părul crește rapid din nou. Cu toate acestea, această practică poate provoca tăieturi și poate genera fire de păr încarnate pe anumite tipuri de piele, în ciuda exfolierii regulate.
- Pentru cei mai comozi care nu îndrăznesc să îndepărteze părul, mai există soluția de decolorare. Această metodă nu este lipsită de consecințe. Pentru a se apăra împotriva reacției chimice, părul va produce mai multă cheratină, se va îngroșa și va deveni treptat mai vizibil.
Care este cea mai bună metodă de îndepărtare a părului facial?
Pentru mustață sau bărbie
Cea mai bună metodă este, desigur, cea care se potrivește cel mai bine tenului și preferințelor tale. Pentru mustață, ceara este cea mai eficientă, cu condiția să adopți gesturile potrivite. Pentru a face acest lucru, vei opera în 3 pași: aplicați un mic dreptunghi de produs pornind de la marginea stângă a arcului lui Cupidon (mică scobitură în centrul buzei superioare) spre colțul stâng al gurii. Ulterior, repeta operația pe partea dreaptă, apoi termină prin acoperirea, de sus în jos, a zonei centrale de sub nas. Utilizarea cremelor pentru îndepărtarea părului, special formulate pentru această zonă delicată, este o alternativă populară.
Totuși, dacă această zona este acoperită cu un puf puțin vizibil, folosește ceara. Părul va crește mai puțin gros. Dacă la nivelul bărbiei încep să apară câteva fire de păr, penseta îți va permite să le îndepărtezi pe cele nedorite fără să prinzi, în acest proces, puful fin care îți acoperă pielea, cu riscul ca aceste fire de păr aproape invizibile să devină proeminente.
Și pentru sprâncene?
Să știi că ceara este mai eficientă decât penseta pentru îndepărtarea sprâncenelor. Linia este foarte clară și nu mai trebuie să îți faci griji pentru asta timp de aproximativ zece zile. Ca bonus, părul va fi mai puțin aspru. Singurul dezavantaj este că pentru cei care se confruntă zilnic cu părul încăpățânat, va trebui să aștepte până când toate firele au crescut din nou și au câțiva milimetri lungime înainte de a le îndepărta din nou.
Aplică ceara de la marginea primei treimi a sprâncenelor mergând spre coadă (partea tâmplei) evidențiind linia sprâncenelor. Evită schimbările care sunt prea drastice la început. Cel mai bine este să faci mai întâi o mică modificare a formei, apoi să o rafinezi pe măsură ce mergi până când obții ceea ce dorești. Pentru îndepărtarea părului între cele două sprâncene, așază una sau două fâșii mici de jos în sus. Odată ce ceara a fost îndepărtată, termină cu penseta dacă rămân unul sau două fire de păr încăpățânate.
Cum să împiedici creșterea părului pe față?
Orice metodă de îndepărtare a părului, indiferent dacă părul este tuns sau smuls, va stimula regenerarea. Prin bulgăre de zăpadă, părul poate crește din nou mai gros atunci când a fost ras. Epilarea definitivă este o soluție formidabilă pentru a o depăși și, în plus, pentru a scăpa de firele de păr încarnate .
Epilarea definitivă: soluția cu laser
Foarte frecventă, tehnica de îndepărtare a părului cu laser funcționează prin țintirea melaninei prezente în foliculii de păr. Sunt necesare mai multe ședințe de epilare cu laser pentru a obține rezultate optime. Sesiunile au loc de la câteva săptămâni la câteva luni.
Deși epilarea cu laser poate reduce semnificativ creșterea părului, în general nu este considerată o epilare 100% permanentă. Cu toate acestea, mulți pacienți observă o reducere permanentă și semnificativă a creșterii părului după mai multe ședințe.
Eficacitatea epilării cu laser poate varia în funcție de factori precum culoarea părului, culoarea pielii și densitatea părului. Este recomandat să consulți un dermatolog sau un profesionist calificat pentru a determina dacă epilarea cu laser este potrivită pentru tine și pentru a primi un tratament adaptat nevoilor tale specifice.
Sursa: Tabu.RO