Regele Charles ar mai avea de trăit doar doi ani

0

Regele Charles al III-lea se află în fruntea Marii Britanii de 18 luni, însă perspectiva unui sfârșit iminent își face loc în culisele Palatului Regal. Diagnosticat cu o formă agresivă de cancer, regelui îi mai rămân doar doi ani de trăit, conform estimărilor medicale. În lumina acestei nemiloase realități, planurile pentru înmormântare au fost deja elaborate cu meticulozitate, respectând fiecare detaliu al protocolului regal. 

Denumită „Operațiunea Podul Menai”, procesiunile funerare ale monarhului vor arăta similar cu ceremoniile Reginei Elisabeta a II-a, numite „Operațiunea Podul Londrei”. Pe măsură ce cancerul său progresează, oamenii din interiorul regal au declarat publicației In Touch că planurile finale de odihnă ale lui Charles sunt prioritizate în timp util.

„Este un lucru destul de normal în rândul regalităților britanice, dar în cazul lui Charles era o necesitate”, a spus o sursă, care a punctat că „unii cred că boala lui Charles este într-un stadiu mai avansat decât crede lumea că ar fi”, au spus sursele din interiorul Palatului Buckingham.

„Operațiunea Menai Bridge” este setată să includă protocoale familiare. Când monarhul moare, trupul lui va fi mutat din sala tronului de la Palatul Buckingham la Westminster Hall în salonul principal, iar înmormântarea sa oficială va avea loc nouă zile mai târziu. Probabil va fi îngropat în cripta regală de la Castelul Windsor. 

Va avea tot fastul și circumstanțele potrivite unui monarh britanic”, a mai spus sursa. 

Trenul „România” se pregătește pentru călătoriile estivale. Rute zilnice între Bucureşti şi Istanbul/Halkali, Varna, Sofia şi retur, din 14 iunie

Informațiile legate de pregătirile pentru înmormântarea lui Charles vin la scurt timp după ce un membru regal de rang înalt a declarat că monarhul nu se luptă doar cu cancerul pancreatic, dar ar mai avea și alte probleme și ar mai avea doar doi ani de trăit. „Regele Charles este mult mai bolnav decât a anunțat Palatul și pur și simplu nu-și poate îndeplini atribuțiile – de a-și conduce familia agitată, de interesele de afaceri ale coroanei și de a îndeplini îndatoririle zilnice ale monarhiei”, a dezvăluit membrul cercului interior regal în martie. „Cancerul îl mănâncă de viu. El este foarte fragil. Situația este disperată”, a mai povestit sursa jurnaliștilor britanici.

La Palatul Regal începe să se observe deja declinul său. Deși a ieșit în Duminica Paștelui pentru o slujbă la Windsor, regele lipsește din calendarul regal în viitorul apropiat. În schimb, se bazează foarte mult pe sora sa, Prințesa Anne, pentru a îndeplini obligațiile familiei regale, scrie publicația.

În timp ce mulți ar fi presupus că moștenitorul său, Prințul William, va interveni, și el lipsește din programul regal din cauza diagnosticului și tratamentului de cancer al Prințesei Kate Middleton. Cu toate acestea, surse suplimentare au declarat că ar putea fi mai multe în joc între Charles și soțul lui Kate Middleton în afara crizelor de sănătate ale familiei, deoarece regele are impresia că William nu este pregătit să preia tronul, mai scriu jurnaliștii britanici.

Sursa: Newsinn

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.