Dermatologii avertizează! Tendința periculoasă de pe TikTok

0
pistrui

Specialiștii în dermatologie și-au exprimat îngrijorările legate de siguranță cu privire la o tendință de frumusețe de pe TikTok care a desfigurat femeile tinere după ce și-au creat pistrui.

Videoclipurile postate pe platforma de socializare arată femei care folosesc ace pentru a-și injecta henna sau cerneală neagră pe nas și obraji, tendință despre care se crede că ar fi inspirată de pistruii naturali ai Ducesei de Sussex, Meghan Markle.

Dar clinicile au raportat o creștere a numărului de femei care au nevoie de un tratament costisitor de îndepărtare a tatuajelor, care declanșează reacții alergice și riscă apariția cicatricilor permanente.

„Nu v-aș sfătui să vă faceți astfel de tatuaje. Oamenii care fac tatuaje acasă fără licență nu o fac legal.” a avertizat Laura Kay, un make-up artist din Londra. „Artiştii tatuatori trebuie să aibă licenţă, iar tatuajele făcute acasă prezintă un risc real de HIV sau hepatită”.

Sticlele de cerneală neagră, anunțate ca „DIY Tattoo Fake Freckles” se vând online cu doar 5,70 de lire sterline, în timp ce henna derivată din plante poate irita pielea, potrivit dailymail.co.uk.

Vedeta australiană Tilly Whitfield a devenit virală anul trecut, după ce a încercat să-și facă pistrui falși, folosind cerneală pe bază de plumb inspirată de un tutorial de pe TikTok. Femeia a rămas cu cicatrici permanente și și-a pierdut temporar vederea la un ochi. Iar o tânără TikToker din Marea Britanie care a încercat să obțină pistrui cu henna a spus că a durat ore întregi pentru a-și șterge pata neagră de pe față „Am folosit henna greșită – a ieșit mai întunecat decât mă așteptam”, a spus tânăra.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.