De ce japonezii nu beau apă la masă? Iată motivele pentru care ar trebui să le urmezi exemplul!

0
bea apa

Dacă mergi la un restaurant într-o țară occidentală, probabil vei primi un pahar mare de apă cu gheață și felii de lămâie, dar în Japonia, s-ar putea să primești doar o ceașcă foarte mică de apă. Japonezii cred că apa poate interfera cu digestia, făcând mai dificilă digerarea unei mese. Și deși menținerea unei hidratări adecvate este esențială pentru sănătatea ta generală, consumul de apă în timpul mesei poate face mai mult rău decât bine.

Eu sunt obișnuită să savurez un pahar de apă în timpul mesei. Și am cercetat de ce japonezii, una dintre cele mai sănătoase națiuni ale lumii aleg să nu o facă.

Vei avea gura uscată

Oricât de ciudat ar suna, un pahar cu apă băut în timpul mesei îți poate usca gura. Unora le place să adauge o felie de lămâie în apă, ceea ce o face o băutură acidă care afectează secreția de salivă. Lipsa salivei duce la uscarea gurii care presupune apariția unor simptome neplăcute, inclusiv respirația urât mirositoare. Apa cu lămâie poate agrava, de asemenea, anumite afecțiuni de sănătate, cum ar fi refluxul acid, și poate deteriora smalțul dinților tăi.

Îți poate afecta digestia

Când bei apă în timpul mesei, saliva se diluează. Acest lucru, la rândul său, afectează eliberarea sucurilor gastrice responsabile de digerarea alimentelor. Ca rezultat, stomacul primește semnale mai slabe pentru a descompune alimentele, ceea ce poate duce la balonare.

Încetinește absorbția nutrienților

Deoarece consumul de apă în timpul meselor diluează sucurile digestive, afectează nivelul natural de aciditate al stomacului. Acest lucru afectează negativ sistemul digestiv și determină organismul să absoarbă mai puține vitamine și nutrienți.

Îți poate da arsuri la stomac

Consumul de apă în timpul meselor adaugă volum stomacului și crește presiunea asupra acestuia, la fel ca o masă copioasă. Acest lucru, la rândul său, poate agrava anumite afecțiuni medicale și poate crește riscul de reflux. Deoarece consumul de apă în timpul meselor determină organismul să secrete mai puține enzime digestive, aceasta poate duce la o reacție în lanț cu efecte secundare, inclusiv arsuri la stomac.

Poate provoca o creștere în greutate

De asemenea, consumul de apă în timp ce mănânci te-ar putea îngrășa. Când corpul tău nu poate digera suficient de bine alimentele, le transformă în grăsime, făcându-te să te îngrași mai mult. Consumul de apă în timpul meselor poate determina corpul să elibereze mai multă insulină în sânge, ceea ce crește șansele de a stoca grăsimi în organism.

Cum să eviți să bei apă în timpul meselor

Deși poate fi greu să reziști nevoii de a bea apă între două îmbucături, iată câteva sfaturi care te pot ajuta.

  • Consumă mese mai puțin sărate. Deoarece sarea tinde să-ți facă sete, este mai bine să optezi pentru alimente care conțin mai puțin sodiu.
  • Fă-ți timp să mesteci mâncarea. Mâncarea bine mestecată este mai ușor de digerat de stomac, iar pe măsură ce mesteci, corpul tău produce mai multă salivă, scăzând dorința de a bea apă.
  • Bea apă cu 30 de minute înainte de masă. Este una dintre cele mai eficiente modalități de a te menține hidratat. De asemenea, te poate face să te simți mai plin, astfel încât să ajungi să mănânci mai puține calorii.
  • Nu mânca în grabă. Dacă iei o gustare rapidă în drum spre serviciu, sunt șanse să-ți fie sete, deoarece vei simți nevoia să-ți termini masa cu apă.

sursa: tabu.ro

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.