De ce bărbații nu pot să-și exprime sentimentele ca femeile

0

Obișnuiam să credem că femeile aveau tendința de a-și afișa emoțiile mai deschis decât bărbații. Desigur, fiecare este diferit și unii bărbați pot fi foarte emoționați și pot spune cu ușurință ceea ce simt. Totuși, cercetătorii încearcă să investigheze de ce bărbații nu se exprimă așa cum o fac femeile.

Bărbații simt emoțiile la fel ca și femeile.

„Simt că nu-i pasă”, spun adesea femeile când nu pot primi feedback despre sentimentele partenerului lor. Dar este adevărat? În timp ce statisticile indică faptul că femeile sunt mai susceptibile la depresie și anxietate, bărbații sunt, de asemenea, afectați de afecțiunile de sănătate mintală.

Știați că peste 30% dintre bărbați vor experimenta depresie la un moment dat în viața lor? Și, aproximativ  9% dintre bărbați raportează că experimentează zilnic sentimente de depresie sau anxietate. În ciuda așteptărilor societății ca bărbații să-și ascundă emoțiile, este esențial să recunoaștem importanța abordării problemelor de sănătate mintală la bărbați. Să explorăm de ce bărbații își ascund emoțiile.

Ar putea fi presiune socială.

Cercetările efectuate de o organizație dezvăluie că aproape o treime dintre bărbați simt presiunea de a părea bărbătească sau masculină, bărbații mai tineri, cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani, experimentând acest lucru la niveluri și mai mari (47%). Înțelegerea acestor influențe societale ne poate ajuta să depășim barierele din calea sănătății mintale și a bunăstării bărbaților.

Bărbații prezintă adesea mai puține semne vizibile de probleme de sănătate mintală și sunt mai puțin probabil să le discute deschis. Raportul spune că atunci când femeile sunt deprimate, ele manifestă frecvent tristețe sau își vocalizează sentimentele, în timp ce bărbații prezintă de obicei semne de furie, iritabilitate sau agresivitate. Înțelegând aceste diferențe specifice de gen în exprimarea provocărilor de sănătate mintală, le putem identifica și aborda mai bine. Bărbații nu își vocalizează sentimentele și funcționează împotriva lor.

Pur și simplu nu știu cum să se exprime.

Nimeni nu le-a explicat bărbaților cum să se exprime. Așteptările societale și condiționările din copilărie îi învață adesea pe bărbați să fie duri și lipsiți de emoții, lăsându-i nesiguri despre cum să-și exprime sentimentele.

În timp ce femeile își pot exprima în mod deschis durerea, bărbații tind să-și ascundă durerea și să pară stoici. Această presiune a societății poate face dificil pentru bărbați să fie vulnerabili, deoarece acest lucru este considerat un tabu. Drept urmare, bunăstarea emoțională a bărbaților poate avea de suferit. Prin promovarea conversațiilor deschise despre sănătatea mintală și prin distrugerea stereotipurilor, îi putem ajuta pe bărbați să se simtă confortabil și împuterniciți să-și exprime emoțiile.

Este o chestie neurologică.

Corpus callos, o parte a creierului care leagă emisfera stângă și dreaptă, este mai mare la femei decât la bărbați, ceea ce duce la o capacitate mai mare de a simți și de a gândi simultan. Femeile pot simți și gândi în același timp.

Bărbații, pe de altă parte, tind să-și separe emoțiile de gândurile lor , ceea ce duce la ezitarea de a discuta subiecte emoționale. Deși acest lucru poate duce la dificultăți de comunicare despre probleme sensibile, este important să recunoașteți și să înțelegeți aceste diferențe bazate pe gen.

Bărbații și femeile sunt la fel în anumite privințe, dar totuși diferiți. Chiar și modul în care gestionează stresul poate varia în funcție de așteptările sociale, fiziologie și psihologie.

 

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.