Cumpărături compulsive: 3 întrebări pe care să ți le pui înainte de a cumpăra o piesă vestimentară

0

Această bluză mică îți atrage atenția, dar eziți să o cumperi? Un tiktoker enumeră 3 întrebări pe care să ți le pui înainte de cumpărături pentru a evita achizițiile impulsive.

Când mergi la cumpărături, este întotdeauna la fel. Te îndrăgostești de un articol, dar nu ești neapărat sigură că îl vei folosi: achiziție utilă sau compulsivă? Pe TikTok, sfaturile despre modă nu lipsesc. Puteți găsi o modalitate de neoprit de a scurta corect pantalonii, de a strânge pantalonii în talie, de a-i lărgi sau chiar de a sufleca mânecile blazerului pentru a-i oferi și mai multă alură.

Ei bine, de data aceasta, un nou sfat te va ajuta la cumpărăturile tale pentru a evita să pleci cu o geantă plină de haine pe care ulterior vei regreta că le-ai cumpărat sau care doar îți vor aglomera un pic mai mult garderoba.

Influenceriței de stil de viață @alexxcoll îi place să împărtășească sfaturile ei celor peste 263.000 de urmăritori. Ea dezvăluie cele 3 întrebări pe care și le pune înainte de fiecare achiziție și care o ajută să vadă mai clar pentru a ști dacă este o achiziție compulsivă sau într-adevăr o piesă utilă pe care o va purta des.

Cele 3 întrebări pentru a ști dacă faci o achiziție utilă

Costul

Tânăra începe cu o întrebare de bază: îmi pot permite financiar această achiziție? Ea chiar împinge reflecția puțin mai departe: „dacă nu pot cumpăra acest articol fără să mă pun în dificultate financiară, nu îl voi cumpăra!”. Ea clarifică că acestea sunt regulile pe care ea și le aplică și că fiecare trebuie să-și găsească propriul prag.

Modul de a o purta

Apoi, ea continuă invitându-ne să ne imaginăm: cu ce să purtăm această haină? Din nou, ea aplică o regulă foarte specifică: „dacă nu îmi pot imagina cinci ținute diferite cu acest articol vestimentar, nu îl voi cumpăra”. Acest lucru ne scutește într-adevăr de a cumpăra o fustă oarecum originală care va rămâne în cele din urmă în dulap pentru că nu știi niciodată cu ce să o asociezi.

Asemănarea cu hainele pe care le deținem deja

Cu toții am mai experimentat asta. Ne gândim la dressing, realizând că avem multe tricouri care seamănă. Ei bine, asta ne duce la a treia întrebare pe care să ne punem: am deja ceva asemănător? Ea precizează: „dacă am ceva în dressing care să semene și să dea aceeași „vibe” într-o ținută, nu-l cumpăr .”

Dacă ați răspuns afirmativ la aceste trei întrebări, poate că este timpul să vă opriți. În caz contrar, este foarte posibil să fie o achiziție compulsivă. 

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.