Ce se întâmplă cu creierul tău când consumi alimente reci

0
creier

S-ar putea să fi experimentat o durere de cap scurtă, dar foarte dureroasă și specifică după ce ai consumat ceva rece. Se numește înghețare a creierului, cunoscută și sub numele de durere de cap de înghețată și ți se poate întâmpla uneori când mănânci înghețată sau bei apă rece cu gheața. De cele mai multe ori durează doar câteva secunde, dar este important să afli mai multe detalii despre această durere, ca să o eviți pe viitor.

Cum funcționează și ce se întâmplă cu noi când avem temutul îngheț al creierului? Nu vă faceți griji, nu este o afecțiune gravă.

Cum să recunoști o înghețare a creierului.

Se întâmplă după ce ai consumat rapid ceva rece, cum ar fi înghețată sau apă, și îți atinge cerul gurii. Se poate întâmpla și când tocmai ai inspirat ceva foarte rece. Oamenii o experimentează de obicei când vremea este caldă și consumă ceva foarte rece. Senzația pe care o avem include o durere foarte bruscă și ascuțită în partea din față a capului. Durerea nu durează foarte mult, de obicei este de câteva secunde sau până la un minut sau 2 în unele cazuri.

Cauza înghețului creierului este încă un mister.

Când consumi ceva rece, sau chiar inspiri aer rece, schimbi temperatura din spatele gâtului la joncțiunea arterei carotide interne și a arterei cerebrale anterioare. Și conform neurologului Dwayne Godwin, creierului nu-i place schimbarea, așa că înghețarea creierului este, într-un fel, o măsură preventivă. Deci, atunci când frigul lovește, provoacă dilatarea și contracția acestor artere și aceasta este senzația pe care creierul o interpretează ca durere.

Înghețarea creierului versus migrenă.

Cercetările arată că persoanele care suferă de migrenă au o probabilitate mai mare de a experimenta înghețarea creierului. Cu toate acestea, cea mai mare și cea mai importantă diferență dintre cele 2 este că înghețarea creierului durează doar o perioadă scurtă de timp și dispare de la sine, fără a fi nevoie de medicamente. În timp ce migrenele, nu doar durează mai mult, ci pot provoca și alte disconfort, cum ar fi greața.

Poți „trata” destul de ușor o înghețare a creierului.

După cum am menționat, înghețarea creierului nu durează mult, dar dacă o experimentăm vreodată, există câteva modalități bune de a o face să se termine mai repede. Prima este să bei ceva cald sau la temperatura camerei. Cealaltă modalitate este să apeși cu limba pe cerul gurii. Căldura sa se va transfera către sinusurile tale și va încălzi nervii care provoacă înghețarea creierului. Ține-ți limba acolo până când durerea dispare.

sursa

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.