Vești bune pentru turiști! Italia spune ADIO certificatului verde

0
certificat verde

Călătorii şi turiştii care sosesc în Italia nu vor mai trebui să prezinte începând de miercuri, 1 iunie, dovezile care atestă că s-au vaccinat, recuperat sau testat împotriva noului coronavirus.

Ordonanţa de guvern care se aplica în cazul acestei obligativităţi va expira marţi şi nu va fi reînnoită, a precizat Ministerul Sănătăţii din această ţară.

Dovada privind vaccinarea anti-COVID-19, testarea sau trecerea prin boală nu mai este cerută în restaurante şi în atracţiile turistice.

Prin urmare, de la 1 iunie, adio certificat verde pentru cei care călătoresc în Italia. Între timp, se apropie data de 15 iunie, când ar trebui să cadă obligația de a purta mască de protecție și în cinematografe, teatre și spectacole în sală.

Dar obligația ar putea rămâne în continuare pentru transport, cel puțin pentru transportul pe distanțe lungi.

Prima simplificare pentru turiști și pentru toți cei care sosesc în țara noastră a fost deja făcută la sfârșitul lunii aprilie, când ministrul Speranza a anulat obligația de a completa formularul de localizare a pasagerilor (Plf), documentul introdus în vara anului 2021 pentru a reglementa plecările.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.