Tudor Chirilă a fost operat de urgență în Germania. Ce a pățit artistul

0
Tudor Chirilă

Tudor Chirilă a fost operat de urgență în Germania. Artistul a fost diagnosticat cu edem pe corzile vocale.

Juratul de la „Vocea României” a anunțat într-o postare pe pagina sa de Facebook că a avut probleme medicale serioase și că a fost nevoit să se opereze, pentru a-și salva vocea.

„A fost o vară foarte grea pentru mine. După turneul cu #visulamerican am fost diagnosticat cu un edem pe una din corzile vocale. Asta m-a făcut să anulez aprope toate concertele antamate în vara care tocmai a trecut. Am sperat că edemul va ceda la tratament, dar țeapă. Am ajuns într-un final la Hamburg la început de septembrie unde m-am operat și am început reeducarea vocală post operatorie“, a scris artistul.

„A fost greu de hotărât mai ales că tot vara asta a murit și doamna Duțescu, terapeutul vocal cu care am lucrat o viață de om. Așa că m-am trezit singur cu toate deciziile pe cap și cu niște filmări pe care trebuia să le termin. Apoi, cum spuneam, Hamburg. Am să mai vorbesc despre Hamburg, despre Mevoc Center și echipa pe care am întâlnit-o acolo. Am să scriu despre experiența asta în newsletter-ul meu. E mult de scris din atât de multe puncte de vedere: experiență medicală, experiență psihologică, învățare, cercetare, etc.

E o școală de terapie vocală diferită, însă am avut surpriza să validez metoda doamnei Duțescu cu echipa din Germania, să confirm că tot ce am făcut cu ea a fost bine și că situația nu este neapărat consecința folosirii deficitare a vocii. Spun asta pentru că știu cât de multă nevoie este în industria muzicală din România, în teatru sau chiar în film de conștentizarea importanței antrenării și folosirii vocii. Știu că eu am părăsit UNATC total descoperit pe partea asta și știu că vocea nu doar se primește, ci ulterior se educă. Pe mine m-a costat mult de tot faptul că n-am învățat nimic în facultate la capitolul ăsta.

Una peste alta, sunt în plin proces de recuperare vocală, voi începe să cânt în curând și aș vrea să vă amintesc că pe 18 noiembrie Vama are la Sala Polivalentă primul show din această toamnă. Las și un link la bilete în primul comentariu. Să ne vedem cu bine și… să fie voce, vorba cuiva“, a precizat Tudor Chirilă pe pagina sa de Facebook.

În 2015, Tudor Chirilă a avut probleme mari cu vocea, iar apropiaţii lui au susţinut că a fost vorba despre un hematom pe corzile vocale. După ce a consultat mai mulți specialiști, cântărețul a luat o pauză vocală prelungită, la vremea respectivă.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.