Spălatul pe dinți după cafea poate dăuna sănătății orale: cât timp să aștepți înainte de a folosi periuța de dinți

0

Igiena orală este importantă și este bine să te speli pe dinți de cel puțin trei ori pe zi și să folosești ață dentară. Dar dacă o faci după ce ai băut cafea, nu e bine.

De exemplu, dacă ai băut o cafea, bea un pahar cu apă și așteaptă cel puțin 30 de minute înainte de a te spăla pe dinți. Același lucru este valabil dacă ai mâncat citrice sau ai băut suc de portocale.

„Dacă te speli pe dinți după treizeci până la patruzeci de minute de la sfârșitul mesei, acțiunea acizilor corozivi conținuti în alimente este accelerată – a spus Howard R. Gamble, președintele Academiei de Stomatologie Generală. Mișcarea perilor periuței de dinți facilitează pătrunderea în profunzime a acestor substanțe, care ard smalțul și stratul subiacent numit dentina”. Expertul a coroborat o cercetare apărută în New York Times și a invitat toată lumea să aștepte aproximativ o oră.

Pentru iubtorii de cafea, rutina de dimineață este un adevărat ritual, dar poate se întâmplă să nu realizezi în ce ordine trebuie să faci lucrurile dimineața: te speli mai întâi pe dinți și apoi îți bei cafeaua sau bei cafeaua și abia apoi te speli pe dinți?

După cum bine știm, cafeaua pătează dinții din cauza acidității care poate eroda smalțul. Din acest motiv, periajul dentar este extrem de important pentru consumatorii înrăiți de cafea. Surprinzător sau nu, acest pas al igienei dentare trebuie făcut înainte de a bea cafeaua.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.