Secretul de frumusețe indian pentru un păr strălucitor

0
ingrijirea parului

Inspirat din medicina ayurvedică, acest gest tradițional de îngrijire a părului este secretul din spatele părului ultra-strălucitor al indiencelor.

Ungerea părului a fost întotdeauna unul dintre secretele de frumusețe ale indiencelor. Văzut într-unul dintre episoadele serialului de succes „Bridgerton”, acest gest ancestral constă în masarea părului cu ulei de păr.

„Cu mult înainte să devină la modă, uleiul de păr a existat în cărțile antice Ayurveda de secole. Scopul este de a aplica un ulei specific pe păr și de a masa ușor scalpul pentru a obține beneficii multiple”, spune medicul Vidhy Patel, specialist în medicină ayurvedică, într-un interviu acordat revistei Vogue UK. Mai mult decât un simplu gest de frumusețe, ungerea părului este un adevărat ritual care se transmite de la mamă la fiică.

Care sunt beneficiile sale

Dacă această rutină este potrivită pentru toate tipurile de păr, este necesar să alegeți un ulei adaptat nevoilor acestuia pentru a obține beneficii maxime. „Nu numai că îmbunătățește circulația scalpului, stimulând astfel creșterea, dar și protejează rădăcinile și fibrele de uzură, agresiuni externe și numeroasele componente chimice conținute în produsele pentru păr”, adaugă specialistul.

Acest gest are și virtuți relaxante deoarece relaxează mușchii capului, gâtului și umerilor. Dr. Vidhy Patel recomandă să vă ungeți părul o dată sau de două ori pe săptămână înainte de culcare și să-l spălați a doua zi dimineața.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.