Rutina de îngrijire a tenului în 5 pași, primăvara aceasta

0

Primăvara este momentul potrivit pentru a-ți schimba rutina de îngrijire a pielii și pentru a-ți pregăti tenul pentru modificările aduse de acest sezon cald. 

O rutină adecvată de îngrijire a tenului de dimineață poate face minuni pentru sănătatea și aspectul pielii tale atât pe parcursul zilei, cât și pentru tot restul vieții. 

Curățare delicată: Începe-ți ziua spălându-te pe față cu un gel sau cu o spumă de curățare blândă. Astfel vei îndepărta impuritățile și excesul de sebuum acumulate peste noapte, pregătind pielea pentru a absorbi mai bine produsele enumerate mai jos.

Toner: Aplică un toner pentru a echilibra pH-ul pielii tale și pentru a-ți revitaliza tenul. Acest pas ajută la închiderea porilor și la pregătirea pielii pentru o hidratare corespunzătoare.

Hidratare și protecție solară: Aplică o cremă hidratantă lejeră, adaptată tipului tău de ten. Primăvara este important să folosim o cremă care oferă hidratare suficientă, dar care să nu încarce tenul. Asigură-te că produsul tău de zi include și un factor de protecție solară (SPF) de cel puțin 30 pentru a proteja pielea împotriva efectelor nocive ale razelor UV.

Tratamente specifice: Dacă ai nevoie de tratamente specifice pentru diverse probleme ale pielii, cum ar fi acneea sau hiperpigmentarea, aplică-le înainte de cremă hidratantă. Consultă un dermatolog pentru recomandări personalizate în funcție de nevoile tale.

Aplicarea machiajului (opțional): Dacă folosești machiaj, aplică-l după ce ai completat etapele de curățare, tonifiere și hidratare. Asigură-te că folosești produse de machiaj non-comedogenice și că îți îndepărtezi machiajul în mod corespunzător la sfârșitul zilei.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.