România primește prima tranșă din banii agreați cu UE prin PNRR. Florin Cîțu a semnat ULTIMUL act de la Guvern

0

Potrivit surselor Realitatea PLUS,  Florin Cîțu a semnat joi, un ultim act în calitate de ministru interimar al Investițiilor și Fondurilor Europene – acordul de finanțare dintre România și Comisia Europeană.

Joi, 25 noiembrie, în calitate de ministru interimar al Investițiilor și Proiectelor Europene, Florin Cîţu a semnat acordul de finanţare dintre România şi Comisia Europeană pentru PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență).

Acesta a fost ultimul act semnat de Florin Cîţu în calitatea sa de ministru interimar și de premier, înaintea învestirii Guvernului condus de Nicolae Ciucă.

În urma Acordului semnat de Florin Cîțu vor ajunge în România 1,8 miliarde de euro – o primă tranșă din banii PNRR, în cel mult două luni.

Europarlamentarul Siegfried Mureșan anunțase deja de miercuri că până la sfârșitul anului România va primi aproape 4 miliarde de euro.

Europarlamentarul Siegfried Mureşan, raportor al Parlamentului European pentru Mecanismul de redresare şi rezilienţă, a anunțat miercuri, la Strasbourg, că România va primi până la sfârşitul anului prefinanţarea de 3,8 miliarde de euro, reprezentând 13% din valoarea PNRR, de 29,2 miliarde de euro. Astfel, prefinanţarea va ajunge în România până la sfârşitul anului, întrucât în regulamentul european este prevăzută doar posibilitatea de a plăti această prefinanţare până la 31 decembrie.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.