Periajul dinților cu bicarbonat îi face mai albi?

0

Spălarea dinților cu bicarbonat de sodiu pentru a-i face mai albi: mit sau realitate? Iată tot ce trebuie să știi despre acest remediu al bunicii.

Bicarbonatul de sodiu este cunoscut pentru proprietățile sale de albire, antitartru și antibacteriene pentru igiena orală. Acest ingredient poate fi folosit în diferite moduri pentru a curăța eficient dinții și a-i face mai albi. Utilizarea moderată a bicarbonatului de sodiu, limitată la o dată sau de două ori pe săptămână, este recomandată pentru a evita deteriorarea smalțului dentar.

Pentru a vă răsfăța pielea, părul sau chiar dinții, există produse din ce în ce mai specifice! Cu toate acestea, unora le place să apeleze la rețete de casă pentru a avea grijă de ei înșiși… Vestea bună este că nu lipsesc remediile de frumusețe ale bunicii! 

Printre ingredientele cheie de folosit acasă, bicarbonatul de sodiu este o adevărată referință. Multifuncțional, acesta din urmă este adesea asociat cu igiena orală. Unii chiar spun că este cel mai bun tratament de albire a dinților… Deci, mit sau realitate?

Nu doar pentru albirea dinților, ci și pentru a combate respirația urât mirositoare, a preveni apariția cariilor, a acționa împotriva tartrului, a contracara ulcerele bucale sau chiar a lupta împotriva gingivitei… bicarbonatul de sodiu este recomandat de bunici pentru acțiunile sale chimice și mecanice. 

Chimic, deoarece acest ingredient are proprietăți igienizante, capabile să dizolve reziduurile alimentare și să limiteze dezvoltarea bacteriilor în gură. Mecanic, deoarece bicarbonatul de sodiu este o soluție abrazivă care lustruiește ușor dinții și îndepărtează petele.

Pentru a integra bicarbonatul de sodiu în igiena orală, vă sunt disponibile mai multe soluții. Cel mai simplu este să presari această pudră albă pe pasta ta de dinți obișnuită, înainte de a te peria în mod normal. O altă posibilitate: amestecați puțin bicarbonat de sodiu cu apă până obțineți o pastă care poate fi folosită ca pastă de dinți.

Cu toate acestea, această tehnică nu trebuie folosită în fiecare zi! Folosit prea des, bicarbonatul de sodiu vă poate deteriora smalțul și vă poate face dinții mai sensibili.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.