Părul alb: ar trebui să optezi pentru o culoare mai închisă sau mai deschisă pentru a-l acoperi?

0

Nu știi ce tip de culoare să optezi când vine vorba de ascunderea părului alb? Ar trebui să optezi pentru o culoare mai deschisă sau mai închisă decât baza ta naturală? 

Părul alb s-a instalat și ați ales să-l acoperiți la coafor. Rămâne de văzut cum. Puteți alege să le amestecați frumos cu o tehnică de colorare numită Reverse Balayage sau să optați pentru tendința de balayage „lowlighting” care vă permite să amestecați subtil griul în timp ce îl sublimați. O altă opțiune: camuflați-vă părul încărunțit folosind vopsea de păr. Dar nu știi dacă este mai bine să-ți colorezi părul într-o nuanță închisă sau dacă ar trebui să optezi mai degrabă pentru deschis.

Care este cea mai bună culoare pentru a acoperi părul alb?

Hairstylistul Wendy Gutkin și-a dezvăluit sfaturile pentru Well and Good. Ea explică mai întâi motivul pentru care părul gri este greu de camuflat: „tinde să fie aspru cu o cuticulă închisă, deci este mai dificil pentru moleculele de culoare să pătrundă”. Ideal este să colorați mai întâi rădăcinile gri, apoi lungimile, astfel încât produsul să rămână mai mult timp pentru o mai mare eficacitate și omogenitate. „Al doilea motiv pentru care părul gri poate fi o provocare este că nu conține absolut nicio culoare pentru ca culoarea părului să adere.”

Prin urmare, recomandă colorarea permanentă, mai degrabă decât semipermanentă, care poate să nu camufleze tot părul gri. În ceea ce privește alegerea nuanței, Wendy Gutkin se întreabă: vrei să-ți evidențiezi griul sau să-l ascunzi complet? Dacă faci un balayage, acesta va da moliciune nuanțelor de gri. „Acesta este un lucru bun dacă vrei doar să amesteci gri. ” Dar „folosind o culoare care oferă o acoperire excelentă a griului într-o nuanță deschisă, puteți obține un aspect care redă tonul părului.” Un blond este așadar pe deplin posibil și va da un efect luminos și armonios tenului.

Colorarea părului alb și gri pentru femei: ar trebui să optați pentru blond sau castaniu?

Preferi maro sau castaniu? Și acest lucru este posibil, dar „este important să ne amintim că, cu cât culoarea este mai închisă, cu atât linia de despărțire va fi mai distinctă pe măsură ce griurile cresc . „Așadar, ea ne sfătuiește: „ține-te de tonuri neutre sau cenușii pentru a menține un aspect natural. Când adopti tonuri mai calde, acestea vor începe să semene mai mult cu părul vopsit” și, prin urmare, nenaturale, explică ea. Prin urmare, roșcatul nu este recomandat.

De asemenea, sugerează să alegeți produse blânde de colorare, deoarece părul natural este fin și fragil. În cele din urmă, în ceea ce privește frecvența, „colorați părul de câte ori este nevoie. Fiecare are părul care crește cu viteze diferite și are diferite niveluri de gri”, precizează expertul. „Este sigur să spunem că 4 până la 6 săptămâni este timpul mediu sugerat între culorări.”

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.