Pantofi scârțâitori: 4 sfaturi utile pentru a nu mai face zgomot în timpul mersului

0

Pantofii tăi noi fac un zgomot inestetic când mergi? Iată câteva sfaturi pentru a remedia acest inconvenient. 

Sunt mii de pantofi în garderoba fashionistelor. De la cei mai trendy teniși până la balerini cu bretele sau plasă și mocasini, există ceva pentru toate gusturile și toate culorile. Cu toate acestea, atunci când porți pantofi sau adidași noi nu este lipsit de riscuri. 

Aceștia te pot răni și pot provoca vezicule. O altă problemă și nu în ultimul rând: cu fiecare din pașii tăi, fac zgomot. Cu toții știm zarva pe care o creează asta. Și, nimic nu este mai enervant decât să fii observat din cauza pantofilor care scârțâie. 

Urmează sfaturile experților pentru a găsi soluții la acest inconvenient.

De ce scârțâie pantofii sau adidașii mei noi când merg pe jos?

Opriți aceste zgomote ajungând la sursa problemei. Deseori, tălpile noi scârțâie, așa că nu-ți face griji dacă tocmai ți-ai cumpărat o pereche de adidași care fac zgomot prima dată când îi porți. Aspectul neted al tălpii în contact cu solul poate crea zgomot atunci când mergi. O altă posibilitate este ca atunci când talpa este umedă, infiltrarea apei în straturile tenișilor să creeze frecare din cauza excesului de umiditate. În cele din urmă, frecarea în pantof sau uzura pot contribui la zgomot. Din fericire, există sfaturi pentru a remedia definitiv această mică problemă.

Cum pot să-mi împiedic pantofii să facă zgomot? 

Freacă talpa exterioară cu șmirghel

Adidașii tăi sunt noi? Talpa este probabil prea netedă, freac-o cu șmirghel pentru a „se uza”. Freacă  însă încet pentru a nu-ți deteriora pantofii și alege șmirghel cu granulație fină. Astfel, tălpile vor prinde mai bine pământul și nu vor mai scârțâi. 

Usucă-ți adidașii

Dacă mergi în ploaie, adidașii se pot uda. Materialele se înmoaie și acest lucru poate deteriora pantofii sport. Rezultat: pot apărea scârțâituri. Nu te panica, există soluții. Începe prin a pune ziarul în pantofi sau învelește-i în el pentru a absorbi umezeala. De asemenea, poți lăsa pantofii să se usuce la aer, având grijă să scoateți mai întâi șireturile și branțurile. 

Pune pudră de talc

Scoate talpa de la pantof și toarnă pudră de talc pe care o vei lăsa să acționeze 5 minute înainte de a înlocui talpa. Acțiunea sa absorbantă poate ajuta la rezolvarea problemelor de umiditate și la limitarea frecării care poate provoca zgomot. Dacă nu ai pudră de talc la îndemână, trucul funcționează și cu amidon de porumb sau cu praf de copt. 

Utilizează WD-40

Pudra de talc nu este eficientă? De asemenea, poți utiliza WD-40 sau spray cu silicon. În timp ce aceste produse sunt eficiente în ungerea unei uși sau în oprirea ei de la scârțâit, ele pot lucra și la scârțâiturile din pantofii tăi. După ce ați localizat de unde provine zgomotul, îndepărtați tălpile pantofilor și pulverizați ușor interiorul adidașilor cu WD-40 sau silicon. 

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.