Nunțile, afectate de valul scumpirilor. Cu cât au crescut prețurile

0
nunti

2022 este anul nunților rămase în urmă. Din păcate, mirii vor trebui să plătească mai mult pentru absolut orice anul acesta, din cauza scumpirilor în lanț.

Fiecare restaurant și-a stabilit propriile reguli, în perioada pandemiei. Prețurile au crescut cu aproximativ 15 la sută, asta înseamnă că în momentul de față. Prețul pentru un meniu de nuntă începe de undeva în jurul sumei de 175 de lei și asta crește în funcție de ceea ce își aleg și mirii, spune un administrator de restaurant.

Deja de la începutul anului deja a fost o scumpire între 10 și 20 la sută la achiziție, la toată materia primă, şi este tot mai clar că până în vară vor apărea și alte scumpiri. Însă organizatorii de nunţi mizează pe faptul că în ce priveşte nunţile, fiind vorba despre un eveniment unic în viață, va avea exista cerere pe piaţă, indiferent la ce costuri vor apărea, consideră un manager de vânzări din domeniu, scrie digi24.ro.

Serviciile foto s-au scumpit

Unele restaurante oferă servicii complete atunci când vine vorba despre o nuntă, astfel că mirii care aleg să meargă pe recomandările restaurantului beneficiază de o reducere de 10-15 la sută, chiar și acum, când prețurile s-au modificat. Sunt restaurante care au decis să nu modifice tarifele pentru mirii care au încheiat deja contracte în perioada pandemiei.

La fel fac și unii fotografi. Însă clienții noi vor achita mai mult. Dacă înainte de criza sanitară, prețurile porneau de la 550 de euro, de anul acesta, pozele de nuntă vor ajunge să coste până la 700 de euro. „Pentru clienții vechi, ce au amânat poate o dată sau de două ori, am menținut tarifele. A fost o decizie proprie, împreună cu studioul, să menținem aceleași tarife pentru clienții vechi. Pentru clienții noi, am majorat cu aproximativ 20 la sută”, precizează Diana Cherecheș, fotograf. La trendul scumpirilor s-au aliniat și DJ-ii, dar și cei care oferă servicii de înfrumusețare mireselor.

Cum au crescut cheltuielile de nuntă în 2 ani (2020 în comparație cu 2022)

Meniu restaurant : 140 de lei —> 170 de lei
Foto-video: 3.500 de lei —> 4.300 de lei
DJ: 2.000 de lei —> 3.500 de lei
Machiaj mireasă: 250 de lei —> 280 de lei
Invitații nuntă: 1,20 lei —> 1,60 lei

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.