Noile accesorii de masaj pentru tenul matur

0
masaj

Masarea pielii este benefică la orice vârstă, reactivează producția de colagen, stimulează circulația sângelui, redă strălucirea, reduce aspectul ridurilor de expresie. Dacă de multă vreme ne-am folosit doar degetele, pe piață au apărut instrumente noi, iar cosmeticele instrumentale sunt acum mai la modă ca niciodată.

Cel mai cunoscut? Rollerblading. Acest accesoriu jucăuș și ușor de utilizat, perfect pentru efectuarea drenajului limfatic, nu este însă menit să reducă ridurile. Pentru a acționa mai în profunzime, ar trebui să folosim ridoki (un trafalet cu ace) sau gua sha (o piatră plată cu o formă specifică).

Reîmprospătați ochii cu linguri criogenice

Instrumentele reci sunt ideale pentru decongestionarea și trezirea zonei ochilor. Păstrați lingurile (sau lingurile crio) la congelator și scoateți-le cu cincisprezece minute înainte de efectuarea unui masaj. Așezați-le pentru o clipă pe ochii închiși apoi aplicați pe conturul ochilor și masați cu lingurile deschise din interior (podul nasului) spre exterior, întinzând privirea. Repetați gestul de 5 până la 10 ori, apoi terminați cu o apăsare pe tâmple.

Definiți conturul feței cu rol în forma de V

Avantajul acestui rol este ergonomia sa. Formată din două bucle mici, forma sa în V cuprinde osul mandibulei și prinde pielea pentru ao netezi și ao masă în profunzime. Începeți de la bărbie și mergeți până la urechi. Este plăcut și intuitiv. Și nu uitați de gât, această zonă joacă un rol important în pielea lăsată, potrivit experților. Treceți rola la nivelul mușchiului urechii și coborâți până la claviculă, urmând mereu direcția mușchiului deoarece aceasta favorizează evacuarea toxinelor și stimulează circulația limfatică.

Reduceți ridurile de pe frunte cu ridoki

Acest accesoriu arată ca o rolă cu ace! Rulați-o pe frunte de jos în sus apoi de la stânga la dreapta. Picurile sale stimulează mușchii și reduc adâncimea ridurilor, fără a irita pielea.

Relaxați tensiunea facială cu gua sha

Acest instrument vă permite să curățați și să neteziți pielea. Înmuiați piatra gua sha în apă caldă (nu se va deteriora) și masați toată fața înclinând dispozitivul la 90 de grad pe piele. Începeți întotdeauna din interior spre exterior, apoi terminați prin netezire de sus în jos. Aceasta drenează limfa, relaxează mușchii și tensiunile. Fața va părea mai odihnită, iar trăsăturile vor fi mai puțin tensionate.

Netezește conturul gurii cu gua sha

Neteziți conturul gurii cu gua sha, în timp ce obțineți cealaltă parte a gurii pentru a evita încrețirea pielii. Dacă nu sunteți prea sensibil, nu ezitați să utilizați ridoki, masând întotdeauna cu grilă.

Lucrați pliul nazolabial cu cupe de masaj

La fel ca ventuzele, ele fac posibilă crearea unui gol de aer prin aspirație și reactivarea circulației sanguine și producția de colagen. În plus, prin sugerea ridurilor fine, le diminuează aspectul. Pentru a netezi pliul nazolabial, puteți folosi și o piatră gua sha sau ridoki-ul.

Regularitatea este cheia

Este ca în sport, când te oprești, pierzi benefice. Mai bine să o faci câteva minute în fiecare zi decât treizeci de minute la două săptămâni, explică Mélody Orinel, potrivit Femme Actuelle. Stabilește-ți un obiectiv rezonabil, potrivit cu o lună, de exemplu. Ca remediu, maseaza zonele pe care vrei sa le scapi de riduri in fiecare dimineata sau in fiecare seara timp de cinci minute.

sursa: TABU

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.