Servant of the People, serialul care l-a lansat pe Volodimir Zelenski în politică

0
Servant of the People

Este un destin extraordinar, vertiginos. Volodimir Zelenski, de 44 de ani, președintele Ucrainei din 20 mai 2019, a devenit din 24 februarie, data începerii războiului în țara sa, unul dintre cei mai urmăriți bărbați de pe planetă. Are aproape 16,5 milioane de urmăritori pe Instagram pe care îi delectează cu postări zilnice, încurajându-i să susțină moralul trupelor lor și să glorifice rezistența împotriva invadatorului rus.

Îl putem urmări pe Zelenski și în serialul Servant of the People (În slujba poporului), scris, regizat și interpretat de președintele ucrainean pe vremea când era actor și producător, în 2015, prin compania sa Studio Kvartal-95.

Vasyl Petrovych Holoborodko este un profesor de istorie care este complet nemulțumit de politicienii din țara sa. După ce unul dintre elevii săi îl filmează pe ascuns, acesta devine viral pe internet, iar toată susținerea din mediul online îl determină să candideze la președenție.

Servant of The People, serialul de satiră care l-a făcut celebru pe Volodimir Zelenski, este acum disponibil și în România pe Netflix. Serialul este disponibil doar în limba rusă şi cu subtitrare în engleză, şi este vizibil doar abonaţilor care au setată platforma Netflix pe limba engleză, potrivit paginademedia.ro.

Serialul a avut trei sezoane, iar producția s-a încheiat în momentul în care Volodimir Zelenski a decis să candideze la preşedinţia Ucrainei. Partidul lui Zelenski se numește, de asemenea, „Servant of The People”.

Pe măsură ce popularitatea lui Zelenski a crescut, s-a intensificat și interesul pentru serialul acestuia. Drept urmare, televiziuni din toată lumea au cumpărat licență pentru difuzarea serialului de la grupul suedez Eccho Rights. Este vorba despre Channel 4 în Marea Britanie, MBC în Orientul Mijlociu și ANT 1 în Grecia. De asemenea, și Pro TV a cumpărat drepturi de difuzare pentru „În slujba poporului” / „Servant of The People”. (VEZI TRAILERUL)

Serialul care l-a lansat pe Volodimir Zelenski în politică

În 2018, tânărul „Partidul Schimbării Decisive” și-a schimbat numele în partidul „Slujitorul Poporului” („Slouha Narodou”, prescurtat ca „SN”). Câteva luni mai târziu, Ivan Bakanov, șeful Kvartal 95, îl regizează. Când Zelenski ajunge la putere, Bakanov este numit șef al securității interne. După ani în care a produs spectacole de comedie populare, susținută de succesul serialului – peste douăzeci de milioane de telespectatori în Ucraina -, Zelenski a devenit președinte. Un showman în costum și expert în comunicare. O armă modernă în sine, pe care liderul rezistenței ucrainene o folosește astăzi ca nimeni altul înainte.

Serialul, susținut de o declarație politică, a devenit realitate. Volodimir Zelenski a ajuns la palatul prezidențial în mai 2019, la vârsta de 41 de ani. Și-a anunțat candidatura surpriză în seara zilei de 31 decembrie 2018, la postul 1+1. Primele trei episoade din sezonul 3 din Servant of the People fuseseră deja difuzate cu câteva zile înainte de primul tur, potrivit Madame Figaro. Succesul său, discursul său reformist și carisma actorului l-au ajutat să câștige alegerile. I s-a reproșat că a primit sprijinul lui Iho Kolomoisky, proprietarul canalului 1+1, precum și prezența sa pe lista șefilor de stat implicați în scandalul Pandora Papers. Războiul și discursurile lui zilnice l-au propulsat într-un lider al lumii libere, în ținută militară.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.