Ingredientul secret pentru cel mai intens espresso

0

 

O echipă de oameni de ştiinţă crede că a identificat ingredientul secret pentru prepararea unui espresso plin de savoare.

 

Cercetătorii au descoperit că adăugarea unei cantități mici de apă la boabele de cafea înainte de a le măcina produce un espresso mai consistent și mai gustos.

În timpul măcinarii, frecarea dintre boabele de cafea generează electricitate, care face ca particulele să se aglomereze și să se lipească de râșniță, scrie news.yahoo.com.

Adăugarea de umiditate reduce cantitatea de electricitate produsă, au spus cercetătorii, ceea ce înseamnă că aromele devin mult mai puternice.

„Umiditatea, fie că este umiditatea reziduală din interiorul cafelei prăjite sau umiditatea externă adăugată în timpul măcinarii, este ceea ce dictează cantitatea de sarcină care se formează în timpul măcinării. Apa nu numai că reduce electricitatea statică, dar poate avea și un impact major asupra intensității băuturii și, potențial, asupra capacității de a accesa concentrații mai mari de arome”, spune Christopher Hendon, profesor de chimie.

Oamenii de știință au descoperit că atunci când boabele au fost măcinate cu un strop de apă, a rezultat un timp de extracție mai lung, iar preparatul a devenit mai puternic, în comparație cu aceleași boabe, măcinate fără apă.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.