Iată de ce ar trebui să mănânci cu gura deschisă, conform acestui studiu

0

Zgomotele pe care le scoate cineva atunci când mestecă sunt un chin pentru tine? Cu toate acestea, conform unui studiu britanic, ar fi recomandat să mănânci cu gura deschisă.

De la o vârstă foarte fragedă, cu toții am învățat ce se poate și ce nu se face în timpul mesei: evitați să vă puneți coatele pe masă, nu vă lingeți degetele și chiar să țineți tacâmurile în mod corect.

Acestea sunt doar câteva dintre bunele maniere la masă care ne-au fost insuflate încă din copilărie. Dar, cea mai importantă regulă dintre toate este, fără îndoială, aceea de a mesteca cu gura închisă.

SĂ MĂNÂNCI CU GURA DESCHISĂ, O IDEE BUNĂ?

Cu toate acestea, oamenii de știință contestă aceste bune maniere susținând că a mânca cu gura deschisă poate face mâncarea să aibă un gust mai bun.

Charles Spence, cercetător și psiholog experimental la Universitatea Oxford, a declarat pentru The Telegraph: „Am făcut totul greșit. Părinții insuflă bunele maniere copiilor lor, lăudând virtuțile mestecării politicoase cu gura închisă.” El continuă: „Cu toate acestea, mestecatul cu gura deschisă poate ajuta la eliberarea mai multor compuși organici volatili, care contribuie la miros și la percepția generală”.

Compușii organici volatili sunt particule chimice care alcătuiesc mirosurile și aromele alimentelor.

Oricât de șocantă ar părea descoperirea pentru susținătorii etichetei la masă, noțiunea nu ar trebui să fie prea greu de înțeles pentru cei care au mai fost la o degustare de vinuri. Și din motive întemeiate, amatorii știu că inhalarea aerului în timp ce sorb o băutură îmbunătățește gustul băuturii.

A MÂNCA CU GURA DESCHISĂ: IMPORTANȚA CELOR 5 SIMȚURI

Și nu este singurul motiv, pentru că există un alt simț care intră în joc când vine vorba de aromă: sunetul!

Charles Spence a subliniat: „Când vine vorba de sunet, ne place mâncarea tare. Chipsurile și merele sunt considerate mai plăcute atunci când sunetul este amplificat.” El adaugă, de asemenea: „Pentru a auzi mai bine sunetul unui măr, a unui chip de cartofi, a unui bețișor de morcov, a unui biscuit, a unei coji de pâine sau a unui pumn de floricele, trebuie să renunțăm mereu la maniere și să mestecăm cu gura deschisă”.

Pentru a merge și mai departe în căutarea pentru mai multă aromă, Charles Spence chiar ne sfătuiește să renunțăm complet la tacâmuri și să mâncăm cu mâinile. „Simțul nostru tactil este, de asemenea, vital în percepția noastră asupra alimentelor din gură”, explică el. „Cercetările arată că modul în care te simți în timpul mesei poate schimba sau scoate în evidență anumite aspecte ale experienței de degustare.”

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.