Tendința de modă pe care o vom vedea peste tot în această toamnă

0
polar

În timp ce fondatorul Patagoniei, Yvon Chouinard, și-a donat recent brandul unei asociații, iată oportunitatea ca o tendință a modei alpiniste să ajungă în garderoba noastră: fleece pentru femei. O jachetă pe care Gigi Hadid a adoptat-o ​​deja.

Dacă mulți s-au temut, alții au visat. Jacheta din lână este pe cale să înlocuiască trenciurile. O inversare a situației care are loc nu fără motiv, datorită designerilor de modă care au infiltrat-o în colecțiile lor.

Văzut la Dior Homme SS23, Fendi 2023, Coperni, Tommy Hilfiger și Jacquemus, fleece câștigă teren și nu renunță la stil. Forța sa majoră? Toate variantele posibile și inimaginabile sunt planificate pentru a face din lână un adevărat must-have pentru toamna anului 2022. Cu motive florale, împodobit cu dungi, un imprimeu tartan revăzut și fermoar, fleece încalcă prototipurile.

Purtată uneori de alpiniști, pescari, marinari și exploratori înfocați, polarul a devenit o adevărată modă esențială de-a lungul anilor, deoarece este apreciată pentru confortul și versatilitatea sa revoluționară. Deși această jachetă din lână, care este mai caldă și mai rezistentă decât lâna, și-a făcut un nume, aspectul ei datează aproape de ieri. Și din motive întemeiate, originile lânei se întâlnesc cu doar 50 de ani în urmă, când în 1981 a fost imaginată pentru prima dată de compania americană Malden Mills, redenumită Polartec de atunci.

La vremea respectivă dar și astăzi, acest material care constă din polietilen tereftalat (PET) și alte fibre sintetice reprezintă o adevărată revoluție în industria textilă și a sportului. Un deceniu mai târziu, în 1991, revista Time merge chiar atât de departe încât a enumerat Polar Fleece de la Polartec drept una dintre cele mai importante 100 de invenții ale secolului al XX-lea.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.