Cea mai populară salată de primăvară îți pune în pericol sănătatea

0

Se spune că aperitivele gata preparate și salatele găsite în supermarketuri și adesea cumpărate pentru prânz sunt bogate în aditivi și prea procesate pentru a fi considerate sănătoase. Un expert în nutriție dezvăluie pe care să le eviți să le consumi. Unul dintre ele nu ar trebui să fie niciodată în coșul tău de cumpărături.

Credem instinctiv că salatele din morcovi rași, castraveți, țelină sau tabouleh pot fi consumate fără risc, fiind compuse în principal din legume. Cu toate acestea, aceasta este mai mult credință decât faptă. Într-adevăr, aperitivele industriale și salatele nu sunt neapărat sănătoase pentru organismul nostru.

CEA MAI PROASTĂ SALATĂ CONFORM UNUI NUTRIȚIONIST

După cum a raportat revista Au feminine, doctorul Jean-Michel Cohen a dedicat un videoclip acestor mese proaspete, populare primăvara și vara. Nutriționistul dezvăluie numele uneia dintre aceste salate clasificate printre cele mai populare aperitive și salate industriale. Totuși, deși apreciată de public, potrivit acestuia, tabouleh este cea mai proastă dintre toate salatele industriale, deoarece este foarte bogată în grăsimi. 

Tabouleh este o salată din bucătăria arabă și mai ales a bucătăriei libaneze. E cunoscută, de asemenea, și sub numele de salată bulgur. Varianta turcă se numește Kısır. Tabbouleh se compune din pătrunjel și bulgur fin și roșii, ceapă verde sau hașmă, ulei de măsline, puțină apă și suc de lămâi.

În ciuda compoziției sale pe bază de griș de grâu, un produs din cereale care face parte din familia amidonului, la fel ca pastele, orez sau cartofi, această salată delicioasă este una dintre cele mai grase vândute în supermarketuri. „Particularitatea tabouleh-ului cu gris este că, de fapt, absoarbe multă grăsime”.

DE CE SĂ EVITAȚI TABOULEHUL DIN COMERȚ?

Imagine

Potrivit nutriționistului, problema constă în condimentarea taboulehului. „Când pui gris cu ulei, există o absorbție de grăsime de 40%”, explică el. Prin urmare, această salată devine prea grasă pentru a fi considerată sănătoasă. Când este adesea servită la un grătar vara, de exemplu, ne poate transforma rapid masa într-una calorică.

O altă îngrijorare ridicată de nutriționist se referă la transformarea de către industria alimentară a rețetelor originale de tabouleh, care pot fi sănătoase. După cum a subliniat expertul, deși există două tipuri de tabouleh, tabouleh oriental făcut cu griș și tabouleh libanez făcut cu pătrunjel, modificarea rețetei transformă această salată gata de consumat într-un fel preparat bombă.

Sursa: Tabu.RO

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.