Gropițe false: acest truc de machiaj pentru a crea gropițe este la modă!

0
gropite

Nu ai gropițe în obraji și visezi să le ai într-o clipă? Această tehnică de machiaj face posibilă crearea acelor scobituri celebre care dau atât de mult farmec.

Gropițele, aceste mici scobituri situate pe obraji și care apar atunci când râzi sau zâmbești, sunt o particularitate fizică apreciată pentru farmecul pe care îl conferă feței. Se formează atunci când mușchiul zigomatic, care leagă pometul de colțul buzelor, este prea scurt. Sunt genetice și sunt considerate în unele culturi a fi un semn de fertilitate și noroc.

Pentru a avea aceste celebre scobituri pe obraji, unii oameni recurg la chirurgia estetică, chirurgul scurtează astfel mușchiul zigomatic în timpul intervenției. Dar mușchiul revine la poziția inițială după două luni, provocând dispariția gropiței.

Dacă nu vrei să faci operații estetice la fiecare două luni pentru a avea gropițe (și te înțelegem), există un truc de machiaj pentru a-ți crea unele false pe obraji. Un videoclip explicativ numit „fake dimples” a fost postat pe rețeaua de socializare Tik Tok și a fost vizionat de peste 5,7 milioane de ori.

Constă în crearea gropițelor folosind un corector mai închis la culoare decât nuanța pielii, fie cu un vârf precis, fie cu o pensulă, precum și un creion maro pentru sprâncene sau un creion pentru ochi bine ascuțit.

Tehnica foarte rapidă de a crea gropițe cu un corector

După ce ți-ai făcut machiajul obișnuit pentru ten, trage cu corectorul o curbă mică în formă de paranteză acolo unde vrei să apară gropița ta. În general, este situat la unul până la doi sau chiar trei centimetri după colțurile gurii atunci când zâmbești.

Amestecă ușor atingând cu un burete de machiaj. Accentuează această umbră cu un creion maro mai precis creând o paranteză mai mică peste ea și amestecă din nou. Pune puțină pudră translucidă pentru a repara totul, și voila.

Acest tutorial se bazează pe principiul conturării. Prin crearea de umbre pe față, face ca zona întunecată să pară mai scufundată. Astfel, așa cum obrajii apar sculptați atunci când sunt machiați cu o umbră mai închisă decât tenul pielii tale, așa cum un nas poate părea mai subțire când se adaugă o umbră pe laterale, se formează o gropiță prin depunerea unei stropuri mai închise de machiaj lângă colțurile buzelor.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.