Filarmonica din Timişoara se pregătește pentru primul concert de manele din istoria sa?

0
Filarmonica

Filarmonica de stat „Banatul” din Timișoara se pregătește pentru o nouă premieră națională: un spectacol de manele, biletele fiind puse deja în vânzare.

Pentru concertul lui Jador au fost puse în vânzare biletele, existând trei categorii de locuri, cu 80, 100, respectiv 120 de lei.

„Timp de 15 ani, eu nu am permis concerte cu manele în sala sau gradina Filarmonicii Banatul. Deși de multe ori sumele pentru închirierea sălii erau importante. Sunt surprins și sper că închirierea s-a făcut din lipsa de informare a conducerii filarmonicii despre tipul de manifestare”, a declarat Ioan Coriolan Gârboni, fostul director al instituției, pentru EVZ.

La conducerea Filarmonicii de stat „Banatul” din Timișoara se află un director interimar, după ce predecesorul său a fost înlăturat din funcție ilegal.

Directorul interimar Ovidiu Andriș a declarat presei că anunțatul concert nu va avea loc. Instituția a și transmis un comunicat de presă în acest sens.

„Filarmonica Banatul Timișoara organizează și găzduiește doar concerte comunicate în mod oficial. (…) Vă informăm în mod oficial că instituția Filarmonicii Banatul nu va organiza și găzdui alte concerte în afara celor comunicate în mod oficial, pe site-ul instituției și pe platforma de Facebook. Astfel, informația despre susținerea unui concert la Sala Capitol de către unul dintre artiștii genului de manele în luna mai, este una falsă, nefiind aprobată cererea organizatorilor. Avem încrederea că publicul și locuitorii Timișoarei, îndeosebi aflându-ne la ceas de sărbătoare prin aniversarea celor 75 de ani de la înființarea instituției, știu că agenda propusă vizează concerte de o înaltă ținută artistică, cu artiști de talie internațională. Misiunea noastră rămâne aceea de a integra, încuraja și insufla, prin interpretare și educaţie, pasiunea pe tot parcursul vieţii pentru muzica clasică, devenind o instituţie muzicală de referinţă, prin coagularea mediului artistic muzical. Atenția la imaginea Filarmonicii Banatul este o valoare importantă pentru noi, având grijă ca demnitatea artiștilor să fie respectată prin asocierea noastră. Ne rezervăm dreptul de a acționa în judecată orice organizator care se folosește de imaginea Filarmonicii Banatul fără un acord prealabil stabilit printr-un contract”, se arată în informarea transmisă de Filarmonica de stat „Banatul” din Timișoara.

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.